AKP dış politikada U dönüşü mü yapıyor?

HalkTV'de yayınlanan Özlem Gürse'le Perdenin Önü Arkası programına katılan Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek AKP'nin dış politikasına ilişkin çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Çiçek; "Yakın zamanda Türkiye ve Suriye istihbarat başkanlarının görüşmesine şahitlik edeceğiz" dedi.

Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, HalkTv'de katıldığı Perdenin Önü Arkası programında Türkiye'nin dış politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin, Dışişleri Bakanlığı seviyesinde Ortadoğu'da gerçekleştirdiği bir dizi görüşmenin perde arkasını aktaran Nevzat Çiçek, AKP iktidarının Mısır, Suriye ve Irak'a yönelik politikalarında yaşanan değişime işaret etti. Irak'ta düzenlenen Komşu Ülkeler Zirvesi ve sonrasında yaşananlara değinen Çiçek, şunları söyledi;

Türkiye ve Suriye İstihbarat başkanları görüşecek

"Bu zirvede Katar Emiri ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi uzun süre sonra ilk defa görüştüler. Aynı zaman da Katar Emiri ile Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı görüştü. 
Bu önemli bir görüşmeydi. Çünkü bunlar Suriye ve İhvan meselesi de ayrılardı. O görüşme sonrası Katar Emiri İstanbul'a geldi. Yakın zaman içerisinde de büyük ihtimalle biz, Türkiye ve Suriye İstihbarat başkanlarının görüşmelerine şahit olacağız"

Türkiye ile Mısır arasındaki buzlar eriyor

Bölgede Afganistan meselesinden dolayı çok ciddi bir tedirginlik yaşandığını ifade eden Çiçek, "O tedirginlik de şu; diyorlar ki ' ABD er ya da geç bizi burada yüz üstü bırakacak'. O nedenle Ürdün Kralı Abdullah, uzun süredir Mısır ile Türkiye arasında arabuluculuk yapıyor. Bu arabuluculuğun ifadesi de şu,  dediler ki 'buz dağlarının büyük bir kısmı gitti'. Yani Türkiye ile Mısır arasında buzlar eriyor" dedi.