Akbelen'de son durum: Ağaçlar geri dikiliyor

LİMAK Holding'in Akbelen'de zeytinlik alanda kesim yapmasına karşı direniş sürüyor. Alanda vatandaşlar nöbet tutmaya devam ederken son durumu halktv.com.tr'ye Deniz Gümüşsel aktardı.

LİMAK Holding'in Akbelen'de zeytinlik alanda kesim yapmasına karşı direniş sürüyor. Alanda nöbet tutmaya devam ederken son durumu halktv.com.tr'ye İkizköy Çevre Komitesi Üyesi Deniz Gümüşsel aktardı.

Gece boyunca nöbet tuttuklarını aktaran Gümüşel, 2 saatte bir ağaçların söküldüğü alana gittiklerini söyledi.

Gümüşel, sabaha kadar alanda herhangi bir işlem olmadığını bildirdi. Sabah saatlerinde LİMAK Holding'ten bir yetkilinin kendilerini aradığını ve "Biz o ağaçları taşıyıp dikeceğiz, engel olmayın" dediğini aktarırken kendilerinin ise, "O ağaçları sadece söktüğünüz yere dikebilirsiniz, başka hiçbir yere dikmenize müsade etmeyiz" şeklinde cevap verdiklerini ifade etti.

adsiz-tasarim-2022-04-01t133434-252.png

Bunun üzerine, gün içerisinde şirketin sökülen ağaçları yerine tekrar ektiği bilgisini paylaşan Gümüşel, "Şimdilik kazandık, şirket geri adım attı" dedi. Ayrıca, "Danıştay'a yürütmenin durdurulması için tekrar başvuruda bulunuldu dün gece" diyen Gümüşel, başvuru dilekçelerinde şu an fiili bir durum olduğuna ve bu kararın çıkarılmaması halinde zeytinlere geri dönülmez zarar gerileceğine dair tutanak tutularak eklendiğini anlattı.

'Bu bir katliam, bunun geri adımı olmaz'

Gümüşel ağaçların durumuna dair ise şöyle konuştu:

"17 ağacın tekrar yaşama tutunup tutunamayacağını göreceğiz. Biz gereken bakımı yaparız alan gider. Ama bu bir katliam tabi, bunun geri adımı olmaz. Bazıları gövdelerinden kırıldı, onarılamayacak şekilde. Ne zaman kazandık diyeceğiz, öncelikle bu yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması lazım. Bu bir ara kazanım olacak. Nihai kazanım ise bu yönetmeliğin tamamen iptal edilmesi olacak"

Son olarak, Şirketin hukuksuzluğa hukuksuzluk ekleyerek ilerlediğini söyleyen Gümüşel, "Biz hem hukuk mücadelesi hem de bir demokrasi mücadelesi verdiğimizin bilincindeyiz" dedi.