Akaryakıt zamları nedeniyle kontak kapattılar: 10 TL zam istediler

Akaryakıt zamları nedeniyle kontak kapattılar: 10 TL zam istediler
Ankara'da özel halk otobüsü ve minibüs şoförleri, akaryakıt zamlarını protesto için kontak kapattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan otobüs ve dolmuş şoförleri akaryakıt zamları nedeniyle toplu taşıma ücretlerine en az "10 TL” zam yapılmasını istedi.

Başkentte otobüs ve dolmuşlarla özel toplu taşıma hizmeti veren esnaf, akaryakıt zamları, ücretsiz taşıma ve artan maliyetler nedeniyle zor günlerden geçtiklerini belirterek kontak kapattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan özel toplu taşıma hizmeti veren otobüs ve dolmuş şoförleri akaryakıt zamları nedeniyle toplu taşıma ücretlerine “en az 10 TL” zam yapılmasını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la görüşen esnaf odaları başkanları görüşmelerin ardından belediye binasının önünde basın açıklaması yaptı.

'10 TL zam istiyoruz'

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Murat Yılmazer, şunları söyledi:

“Talebimiz, acil ve ivedi olarak fiyat güncellenmesinin yapılması. Diğer taraftan da ticari araçlarla ilgili minibüs ve otobüs araçlarıyla alakalı KDV’siz ve ÖTV’siz yakıt desteği sağlanmasıyla ilgili bu toplantıyı düzenledik. Şu anda akaryakıtla ilgili sıkıntı ulaşım camiasında minibüs ve otobüslerin sıkıntısı değil. EGO’nun da ciddi sıkıntıları var. Bu konuyla ilgili Mansur başkanımızın ‘9 lira 17 kuruş’ ile ilgili bir maliyet açıklaması var. EGO Genel Müdürlüğü’nün de bu konuyla ilgili zam yapma zaruriyeti var. Zam talebimizi kendilerine ilettik. Bizlerin eve ekmek götürebilmesi için minibüsün ve toplu taşımanın minimum 10 TL olması lazım”

Yılmazer, zamla ilgili olumlu bir sonuç alana kadar esnafın “kontak kapatma” eyleminin devam edeceğini söyledi.

'Tüm yetkililerle toplantı halindeyiz'

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Bekar da, “Tüm yetkilerle şu anda toplantı halindeyiz. Esnafımıza elimizden gelen belediyenin tüm imkanlarını kullanarak belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Esnaf arkadaşlarımıza da saat 3-4 gibi inşallah hayırlı bir haber vereceğiz. Şu an mazot 22-23 lira. Yarın ne kadar geleceğini bilmiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi üç senedir zam yapmamak için uğraştı. Belediyenin zam yapmaması esnafı sıkıntıya sokuyor. Artık bunu belediye de kaldıramıyor. Yüzde 300 üzerinde mazota zam geldi. Belediye de bir kamu kuruluşudur. Hem belediyeyi hem de vatandaşımızı sıkıntıya sokmadan inşallah esnafımızın problemini çözeceğiz" diye konuştu.

Kaynak:ANKA