Deprem Uzmanı Ahmet Ercan'dan AKP'nin Adayı Murat Kurum'u 'Yerin Dibine Sokacak' Vaat Tepkisi

Deprem Uzmanı Ahmet Ercan'dan AKP'nin Adayı Murat Kurum'u 'Yerin Dibine Sokacak' Vaat Tepkisi
Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da vaatlerini açıklamaya devam ediyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un İstanbul'a yapmayı vaat ettiği konutlara tepki gösterdi. Ercan, "İstanbul'da ormanlardan başka yer kalmadı. Bize yapacağın evleri lütfen söz verip yapmadığın deprem bölgesindeki mağdurlara yap" dedi.

Mart ayında gerçekleşecek olan yerel seçimler için adayların çalışmaları devam ederken özellikle İstanbul'da vaatler deprem üzerine odaklanmış durumda.

Adaylar İstanbul'u bekleyen büyük depreme dair neler yapılabileceği konusunda somut önerilerde ve vaatlerde bulunmaya çalışırken, AKP'nin adayı Murat Kurum'dan ilginç bir açıklama geldi.

Kurum, İstanbul'a 5 yıl içerisinde 650 bin yeni konut yapacağını iddia etti.

Ortaya atılan bu vaadin ardından kimi çevreler Kurum'un açıklamasına tepki gösterdi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da Murat Kurum'un bina vaadine tepki gösteren isimlerden oldu.

Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul'da yeni konut yapacak yer kalmadığını söyledi ve bu evlerin deprem bölgesindeki mağdurlar için yapılması gerektiğini işaret etti.

Ercan, paylaşımında "Murat Kurum, canım kardeşim, İstanbul'a 650 bin ev yapacağım diyorsun. İstanbul'da ormanlardan başka yer kalmadı. Bize yapacağın evleri lütfen söz verip yapmadığın deprem bölgesindeki mağdurlara yap, seni alkışlayalım" ifadelerini kullandı.

Etiketler :