Anadolu gerildi, durdu, beklemede

Anadolu gerildi, durdu, beklemede
Prof. Dr. Naci Görür'ün uyarılarının ardından Türkiye'de büyük deprem beklenen bölgeler hakkında bir uyarı da Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi. Ercan, 7 ve üzerinde bir depremin yaşanma ihtimalinin giderek büyüdüğünü belirterek, riskli bölgeyi işaret etti.

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bir yıla yakın süre geçerken, Türkiye, deprem gerçeği ile henüz tam anlamıyla yüzleşebilmiş değil.

Kamuoyunda ilk aylarda yaratılan panik, yerini umursamaz bir tavra bırakırken, söz konusu duruma dikkat çeken uzmanlar, Türkiye'de halihazırda devam eden büyük bir deprem riskinin bulunduğunu belirtti.

"GERİLDİ GERİLDİ, DURDU! BEKLEMEDE..."

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir süredir Türkiye'nin genelinde meydana gelen ufak büyüklükteki depremleri hatırlattı. Özellikle Anadolu topraklarını işaret eden Ercan, 7 ve üzerinde bir depremin mümkün olduğunu duyurdu.

deps.jpgSosyal medya hesabından "Depremden önce depremcikler kudurur, sonra derin bir dinginlik başlar. Sonra da deprem vurur. Dinginlik ne kadar uzun sürerse deprem o kadar büyük olur. Anadolu gerildi gerildi, durdu. Beklemede...." ifadelerini kullanan uzman isim, Doğu Anadolu Fay Hattı'na dikkat çekti.

NACİ GÖRÜR DE İKİ ŞEHİR İÇİN UYARI YAPMIŞTI

Prof. Dr. Naci Görür de aynı fayı belirterek, özellikle Tunceli ve Bingöl bölgelerinin yıkıcı bir depremle karşı karşıya kalabileceğini hatırlatmıştı.