Ağrı Dağı'nda ölen 2 dağcının cenazeleri ekipler tarafından alındı

Ağrı Dağı’na tırmanırken hayatlarını kaybeden Dilek Gökbulak ve Muhammed Halim Dalgın'nın cenazeleri, ekipler tarafından indirildi.

Ağrı Dağı’na tırmanırken geçen cumartesi günü saat 11.40’da kayıp ihbarı verilen ve yapılan aramalarda cansız bedenleri bulunan dağcılar Dilek Gökbulak (45) ile Muhammed Halim Dalgın'nın (58), cenazeleri arama ekiplerinin uzun uğraşları sonucu bugünbugün saat 19.30'da indirildi.

85924-1.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

2 dağcının Ağrı Dağı’nda yaşamını yitirmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Ağrı Valiliği, tırmanış yapan 2 dağının 5 bin 50 rakımda kafileden ayrıldıklarının belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Doğubayazıt ilçemizin Ağrı Dağı mevkiinde tırmanış yapan D.G. (45) ve M.H.D. (58) isimli iki vatandaşımızın 5.050 rakımda kafileden ayrıldıkları ve kendilerinden haber alınamadığı yönünde 20 Temmuz Cumartesi günü saat 11.40’da alınan ihbar üzerine Valiliğimiz ve Afet ve Acil Durum Başkanlığı koordinesinde arama kurtarma çalışmaları başlatılmış olup 22 Temmuz Pazartesi günü saat 05.48’de iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış ve Ağrı, Adana, Bursa, Kahramanmaraş, Sakarya, İstanbul, Afyonkarahisar, İzmir, Ankara ve Rize İl AFAD Müdürlüklerinden 53, Jandarmadan 12, UMKE' den 30 olmak üzere toplam 95 personel ve profesyonel dağcı personel, 2 yerel rehber ve EGM'de görevli 1 İHA'nın katılımıyla yapılan özverili çalışmalar neticesinde iki vatandaşımızın cansız bedenleri 25 Temmuz Perşembe günü saat: 19.30 itibariyle olay bölgesinden indirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet; kederli aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileriz.”

85924.jpg