AFAD duyurdu: Adana peş peşe sallandı! Uzman isim "Kahramanmaraş depremine" benziyor diyerek anlattı!

AFAD duyurdu: Adana peş peşe sallandı! Uzman isim "Kahramanmaraş depremine" benziyor diyerek anlattı!
Türkiye yeni bir depremle güne uyandı. AFAD, Adana'nın Kozan ilçesinde peş peşe depremler yaşandığını duyurdu. Kentte 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğünde 3 depremin meydana gelmesi vatandaşları endişelendirdi. Deprem uzmanları Adana'da art arda gerçekleşen depremleri yorumladı.

Adana bugün art arda 3 depremle sallandı. AFAD'ın verilerine göre Kozan ilçesi 4.6, 4.5 ve 4 büyüklüğündeki depremlerle sallandı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de vatandaşlar diken üstünde yaşarken son meydana gelen depremler herkesi korkuttu.

BÜYÜK DEPREMLERİN ÖNCÜSÜ MÜ?

Peki meydana gelen bu depremler büyük depremin öncüsü mü? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç, Adana depremine Kahramanmaraş depremine benzetti. Büyüksaraç, "Adana, Doğu Anadolu zonunun yakınında olan bir bölge. Depremler büyük değil. Ancak art arda sarsıntı olması burada toplu kırılmanın olduğunu gösteriyor. Bu durum Kahramanmaraş depremine benziyor. Fakat bu depremin ardından büyük bir deprem geleceği anlamına gelmez. Bu tür depremler gerilimin arttığının göstergesidir. Bu bölgelerde yapılacak yerleşimlerim deprem duyarlılığı ile yapılması gerekiyor" dedi.

1.jpg

Jeoloji Yüksek Mühendisi Engin Er ise art arda gerçekleşen depremlerin büyük bir depremin öncüsü olmayacağını belirtti. Er, şunları söyledi:

2.jpg

"Önemli bir hasara neden olacak büyüklükte bir deprem değil. Bölge deprem bölgesi. 6 Şubat depreminden de etkilenen bir bölge. 6 Şubat depremlerimden sonra Kahramanmaraş'ın Kuzeydoğusunda ve Güneybatısında bir stresten söz edebiliriz. Tarihsel olarak baktığımızda bu bölgede fay hatları olduğunu biliyoruz. Bu büyüklükteki deprem bu bölge için anormal değil. Başka bir depremin öncüsü olduğunu düşünmüyorum. Doğu Anadolu Fay Hattı o bölgeden geçiyor. Bu bölgenin 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyeli görüldü. Bu bölgenin yakın civarda oluşabilecek depremlerden etkilenme ihtimali var. "

Kaynak:A Haber

Etiketler :