Adıyaman'da Kokutan Yangın

Adıyaman'da Kokutan Yangın
Adıyaman'ın Gerger ilçesinde gece çıkan yangına, ekipler hava ve karadan müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor. Diyarbakır ve Hatay'dan gelen helikopterler de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Adıyaman'ın Gerger ilçesinin dağlık bölgelerinde gece geç saatlerde başlayan yangına, yerel yetkililer ve bölge halkının katılımıyla hava ve karadan müdahale ediliyor.

73578-1.jpg

Saraycık köyü çevresindeki dağlık alanda aniden çıkan yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle kısa sürede büyüdü. Yangını fark edenler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

73578-3.jpg

Olay yerine sevk edilen ekiplerin yanı sıra Diyarbakır ve Hatay'dan gelen üç helikopter de yangınla mücadeleye hava desteği sağladı.

Bölge halkının da yoğun destek verdiği müdahale çalışmaları sonucunda yangının büyük bir kısmı kontrol altına alındı.

Adıyaman Valisi Osman Varol, havadan ve karadan müdahale edilen yangında şu ana kadar 350 dönümlük örtü alanının yandığını söyledi.

73578-2.jpg

Varol, şöyle konuştu:

"Bir önceki gün başlayan yangın birkaç kez söndürülüp daha sonrasında çeşitli yerlerden yeniden başlamıştır. Tamamen bir örtü yangını şeklinde devam etmektedir. Herhangi bir yerleşim yerini şu ana kadar tehdit etmemiştir. Tehdit etmesin diye gerekli önlemler öncesinde alınmıştır. Ot örtüsünden ve meşe ağaçlarından oluşan bir alanda özellikle tamamen devam etmiştir. Dün ve bugün sabahtan itibaren hem helikopterlerle hem de ekiplerimizle yangına müdahale edilmektedir. Yangın şu an tamamen küçük bir alanda. Kontrol altındadır. Kısa zamanda tamamen söndürülmesini bekliyoruz."

Kaynak:DHA