Adana'da hem şiddet uygulayan erkeğe hem de kendini savunan kadına dava açıldı

Adana'da hem şiddet uygulayan erkeğe hem de kendini savunan kadına dava açıldı
Adana’da evli olduğu kadını darbettiği iddia edilen erkek hakkında 15 yıl hapis talebiyle iddianame hazırlandı. Şiddet esnasında plastik korumalıkla kendini savunan kadın için ise 3 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor.

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Kışla Mahallesi'nde 12 Mart'ta yaşanan kavga sonucunda, dini nikahla evli olan kadını darbettiği belirtilen sanık H.O.M. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı. Şiddet esnasında sanığa plastik korumalıkla vurduğu öne sürülen kadın İ.A. hakkında ise 3 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Savcılığın hazırladığı iddianamede, olayın detaylarına yer verildi. H.O.M. (30) ile evli olduğu İ.A. (44) arasında meydana gelen kavganın, H.O.M.’nin kadından para istemesi ve İ.A.'nın bu talebi reddetmesi üzerine başladığı belirtildi. Kavga sırasında, H.O.M.'nin İ.A.'yı darbettiği ifade edilirken, İ.A.'nın da H.O.M.'nin göğsüne koltuk kenarındaki plastik korumalıkla vurduğu kaydedildi.

İddianamede H.O.M.'nin "konutta veya eklentilerinde yağmaya teşebbüs" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edilirken, İ.A. içinse "tehdit" suçundan 2 yıl ve "basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen iki kişinin yargılama sürecinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.


Kaynak:AA