Adana'da 8 Kilo Uyuşturucu Madde İle Yakalandı 'Kanıma Girdiler' Dedi

Adana'da narkotik polisin takip ettiği kamyonette yapılan aramada dedektör arama köpeği zulada 8 kilo esrar buldu. "Arkadaşım kanıma girdi" diyerek kendini savunan kamyonet sürücüsü Mesut K. tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kente yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği istihbaratını aldıktan sonra hızla harekete geçti. Kentin girişlerinde güvenlik önlemleri alan polis, şüpheli bir kamyoneti takibe aldı. Kısa bir süre sonra, D-400 kara yolunda durdurulan kamyonet, narkotik dedektör köpek 'Aşil' tarafından arandı.

DEDEKTÖR KÖPEK ESRARI YAKALADI

Aşil’in kamyonetin kasasına yoğun tepki vermesi üzerine detaylı bir arama gerçekleştirildi ve kasanın altına gizlenmiş çekmeceli bir zula bulundu. Bu zuladan, 1 kilo toz esrar ve 8 kilo esrar daha ele geçirildi.

"ARKADAŞIM 50 BİN LİRA TEKLİF ETTİ KANIMA GİRDİ"

Gözaltına alınan sürücü Mesut K., emniyete götürüldü. Verdiği ifadede, “Bir arkadaşım, Diyarbakır’dan esrar getirmem karşılığında 50 bin lira teklif etti. Ben de kabul ettim ama gelirken yakalandım. Arkadaşım böyle bir şey teklif etmese asla yapmazdım. Onun yüzünden bu duruma düştüm” diyerek kendini savundu.

Adliyeye sevk edilen Mesut K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:DHA