Acun Ilıcalı'dan çok kritik 'Ali Koç' açıklaması!

Acun Ilıcalı'dan çok kritik 'Ali Koç' açıklaması!
Fenerbahçe-Göztepe maçında yaşanan gerginliklerin ardından Acun Ilıcalı’dan dikkat çekici açıklamalar geldi. Saldırılar, tartışmalar ve gündeme damga vuran olaylar, futbol dünyasını sarsmaya devam ediyor.

Fenerbahçe-Göztepe maçında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un sahaya inmesi ve sonrasında yaşanan olaylar gündemi salladı. Acun Ilıcalı, olayların perde arkasını Beyaz TV’ye anlattı.

OLAYLI MAÇ SONRASI GERGİNLİK SÜRÜYOR

Süper Lig’in ikinci haftasında Fenerbahçe, Göztepe deplasmanında sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Ancak maçın önüne geçen olaylar, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. Maç sırasında Fenerbahçeli taraftarlara biber gazı sıkılması üzerine, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sahaya inerek duruma müdahale etmek zorunda kaldı. Tribünle ilgilenen Koç, sahaya dönüş yolunda akreditasyon kartlı bir kişinin saldırısına uğradı ve yere düştü.

ACUN ILICALI'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Beyaz TV’ye yaptığı açıklamada, olayların kendisini derinden üzdüğünü belirtti. Ilıcalı, "Futbol birçok insanın tutkusu ve mutluluk kaynağı. Amacım Türkiye’de futbol ikliminde tansiyonun düşmesi," diyerek futboldaki gerilimi azaltma hedefinde olduğunu vurguladı.

Ilıcalı şunları kaydetti:

"Gol oldu, hiçbirimiz kımıldamadık. Başkana bilgiler geldi, yaralananlar olduğu ve şiddet uygulandığına dair. Bahsettiğim kişi Fenerbahçe Kulübü Başkanı. Olayı duyar duymaz, hemen kendi taraftarının problemini çözmek istedi. Kural ihlali olabilir ama o anda onu düşünecek durumda değil."

"Orada Başkan tarafından yapılan hareket Fenerbahçe Başkanı’na yakışan bir harekettir. Bir kez daha soruyorum, ülke nereye gidiyor? Holiganizm normalleştirilecekse ben karşısında olarak tepki görmeye hazırım. Konuşmamın asıl sebebi bir konuyu herkesin bilmesini istiyorum. Başkanımız tribünle muhatap olmuyor. Üzerine yabancı madde yağıyor, yine tepki vermiyor. Tahrik var mı? Yok."

HOLİGANİZME KARŞI SERT TEPKİ

Ilıcalı, Göztepe maçında yaşanan olayların sadece Fenerbahçe’ye yönelik olmadığını, Türkiye genelinde holiganizmin ciddi bir sorun haline geldiğini söyledi. "Bu insanların ömür boyu men edilmesi gerekiyor," diyen Ilıcalı, holiganizmle mücadele için acilen yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade etti.

ORTA SAHAYA TAKVİYE ARAYIŞI

Fenerbahçe’nin transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Ilıcalı, takımın orta saha eksikliğini gidermek için en iyi oyuncuyu aradıklarını belirtti. "Fred sakatlandı, bu yüzden yeni bir transfer yapmamız lazım," diyen Ilıcalı, takımın 250 milyon euro değerine ulaştığını vurguladı. Fenerbahçe’nin, Galatasaray ve Beşiktaş’ı da geride bırakarak en pahalı kadroya sahip olduğunu dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi