Acı haberi MSB duyurdu: 1 şehit, 1 yaralı

Acı haberi MSB duyurdu: 1 şehit, 1 yaralı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Yıldırım harekat bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucunda bir askerimizin şehit olduğunu, bir askerimizin de yaralandığını duyurdu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Yalman’ın acı haberi baba ocağına ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bir askerimizin şehit olduğunu, bir askerimizin de yaralandığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan duyuruda “Pençe Yıldırım Harekât Bölgesinde, 25 Ekim 2021 tarihinde teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır” denildi.

Osmaniye’ye şehit ateşi düştü

EYP’nin infilak etmesi sonucu Osmaniyeli Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Yalman (21) şehit oldu. Acı haber askeri yetkililer tarafından Düziçi ilçesi Boğaziçi Mahallesi'nde yaşayan şehidin ailesine verildi. Eve akın eden komşuları şehidin ailesine başsağlığı dilerken, şehidin baba ocağına dev Türk bayrağı asıldı.

Bekar olan şehit Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Yalman'ın 3 kardeş olduğu ve ağabeyinin de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde çalıştığı öğrenildi.

sehit.jpg

Bakan Akar’dan başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başsağlığı mesajında “Kahraman silah arkadaşımız, 25 Ekim 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Güler’den başsağlığı mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, şehit İstihkam Uzman Çavuş Yunus Emre Yalman için başsağlığı mesajı yayımladı. Güler’in mesajında “Silah arkadaşımız 25 Ekim 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman silah arkadaşımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim” dedi.