ABD'den skandal haritaya skandal savunma!

ABD'den skandal haritaya skandal savunma!
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela'yla ilgili yaptığı Twitter paylaşımında bir skandala imza attı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela'yla ilgili yaptığı Twitter paylaşımında bir skandala imza attı. Paylaşılan haritada Türkiye ikiye bölünmüş olarak gösterilirken, Sözcü'nün ulaştığı Amerikalı yetkililer "yanlışlık olmuş" dedi, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkili, mesajın Pompeo tarafından geri çekilip çekilmeyeceği konusunda, “Genellikle twitter mesajları geri çekilmiyor ya da silinmiyor. Bu konuda bir şey söylemek mümkün değil” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun Twiter’da paylaştığı, dünya üzerinde Türkiye’yi tam ortadan ikiye bölünmüş gösteren haritaya ilişkin mesaj, Venezuela konusunda. Venezuela’da seçilmiş lider Maduro’nun yerine ABD, Meclis Başkanı Guaido’yu “devlet başkanı” olarak tanımış, Türkiye ise Venezuela’da tarafını Maduro’dan yana belirlemişti.

Pompeo Ekim ayında Türkiye’ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmüştü.

Pompeo’nun Twitter mesajında paylaştığı videoda, Maduro yerine Guido’yu “devlet başkanı” olarak tanıyan ülkeler işaretleniyor. Nitekim Pompeo da videonun yanına eklediği yazılı mesajda, “Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanıyarak Venezuela halkını destekleyen Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Makedonya, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç ve Birleşik Krallık’ı takdir ediyoruz” ifadesini kullandı.

Ancak bu yazılı mesaja eşlik eden dünya haritasında Türkiye, tam ortadan ikiye bölünmüş şekilde gösterildi.

Etiketler :