Ankara belediyesinden bilgi talebi: Savcılık Ankapark için harekete geçti

Ankara belediyesinden bilgi talebi: Savcılık Ankapark için harekete geçti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın maliyetini 801 milyon dolar olarak açıkladığı Ankapark'la ilgili yıllar süren tartışmaların ardından ilk adli işlem yapıldı. Atıl olan ve her geçen gün milyonlarca dolar kamu zararına neden olan tema park hakkında savcılık, belediyeden bilgi talebinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) 801 milyon dolara mal olan batık Ankapark için savcılık harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, devam eden bir soruşturma kapsamında Ankapark'ta mal alımlarını konu alan 2013 yılındaki altı ihale hakkında belediyeden bilgi istedi. Ayrıca ihale işlemlerine imza atan üç yetkili ile bu ihaleleri kazanan üç firmadan beş kişiyle ilgili bilgi talep edildi.    

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, iki gün önce ABB'ye yazı yazarak, ''devam eden bir soruşturma kapsamında'' Ankapark'taki oyuncak ve mal alımlarını konu alan 2013 yılındaki altı ihale işlemine ilişkin bilgi istedi. 

Bu çerçevede ihale işlemlerine imza atan bir eski genel müdür ve iki yardımcı ile ihaleyi aldığı tespit edilen üç firmada görevli beş yetkilinin kimlik bilgileri ve açık adresleri talep edildi.

801 milyon dolara mal olan ve kısa sürede kapanan Ankapark’ta her geçen gün hırsızlık olayları ve kamu zararı yaşanıyordu. 50 bin TL teminatla ABB’ye devri için tedbir kararı alınmıştı. 

Belediye kaynaklarından edinilen bilgiye göre Gökçek döneminde suç işlemek için teşekkül kurmak suçu işlendiği iddiasıyla şimdiye kadar verilen yolsuzluk dosyalarının bir kısmının birleştirilerek çatı iddianamesi düzenlenmesi için başsavcılığa başvurulacak.

 

Etiketler :