Abant, Rus turistlere kaldı

Abant, Rus turistlere kaldı
Koronavirüs salgını öncesinde binlerce kişinin ziyaret ettiği Abant sessizliğe büründü. Rus turistler Abant'ın keyfini çıkarıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sessizliğe bürünen Abant Tabiat Parkı'nın keyfini Rus turistler sürüyor. Rusya'nın Türkiye'ye uçuş yasağı kararından önce Türkiye'ye gelen Natalia Antonova ve Sergey Makeev Akdeniz'de, çıktıkları bir haftalık mavi turun ardından Bolu'ya geldi. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kimsenin bulunmadığı Abant'ı ziyaret eden Rus turistler, tabiat parkında gönüllerince bir gün geçirdi. 

Rusya'nın Türkiye'ye getirdiği uçuş yasağından önce tatil için Türkiye’ye gelen Natalia Antonova ve Sergey Makeev, Antalya'da başladıkları tatillerini Bolu'da sürdürüyor. İlk olarak Antalya'da kalan ve daha sonra yat ile bir haftalık mavi tura çıkan Antonova ve Makeev'in sonraki durağı Bolu oldu. Bolu'da Abant Tabiat Parkı'nı ziyaret eden Rus turistler, pandemi tedbirleri nedeniyle kimsenin bulunmadığı Abant'ın tadını çıkardı.  

Salgın öncesi dönemde günde binlerce kişinin ziyaret ettiği, ancak; kapanma döneminde derin bir sessizliğe bürünen Abant Tabiat Parkı'nın etrafında yürüyüş yapan Antonova ve Makeev, doğa harikası gölde bol bol hatıra fotoğrafı çekti. 

Rusya'da Türkiye denildiğinde insanların aklına hep deniz, kum, güneş geldiğini, ama Türkiye'nin bundan çok daha fazla güzellikler barındırdığını anlatan Sergey Makeev, şunları söyledi:

"Rusya'nın Türkiye'ye uçuş yasağı getirdiği tarihten önce İstanbul'a gittim. Oradan Antalya'ya geçtim. Fethiye'den başladığımız ve bir hafta süren mavi turun ardından şimdi Bolu'dayım. Bolu'ya ilk defa geldim fakat gördüğüm güzellikler karşısında büyülendim. Rusya'da Türkiye denildiğinde akıllara hep deniz, kum, güneş geliyor. Fakat Bolu'ya geldiğimde Türkiye'nin çok daha fazla doğal güzelliklere sahip olduğunu gördüm. Büyük dağlar, yeşil ormanlar, güzel göller olduğunu gördüm. Bolu'yu çok beğendim. Buradaki insanlar kışın Bolu'ya çok kar yağdığını ve başka güzelliklerin ortaya çıktığını söylüyorlar. Kışın da Bolu'ya gelmek için plan yapacağım"

Rusya'nın St. Petersburg kentinde yaşadığını belirten Natalia Antonova, Bolu'da ziyaret ettiği güzel yerlerden sonra Rusya'ya dönme fikrinin kendisine daha zor geldiğini ifade etti. Türkiye'ye her geldiğinde Bolu'ya mutlaka uğrayacağını da belirten Antonova, Bolu'yu Rusya'daki arkadaşlarına anlatacağını söyledi.  

Geçtiğimiz kış sezonu Avrupa'daki kayak merkezlerinin kapalı olması nedeniyle Rus turizm firmaları Bolu Kartalkaya'yı yeni destinasyonları olarak belirlemiş ve çok sayıda Rus turist kayak yapmak için Kartalkaya'ya gelmişti. 

ANKA

 

Etiketler :