80 milyon Euro'luk oteli öteki kadına verdin kavgası

80 milyon Euro'luk oteli öteki kadına verdin kavgası
Crowne Plaza Otel’in sahibi Rus iş insanı Arbi Alaudinov, boşanma aşamasındaki eşi ve oğlu arasında 80 milyon euroluk mal kavgası yargıya taşındı. Rus iş insanı eşini ve oğlunu sahte yönetim kurulu toplantısı yaparak hisseleri ele geçirmekle suçluyor.

Antalya'nın gözde otellerinden Crowne Plaza'nın sahibi olduğu şirketin hissedarları arasında yaşanan mal kavgası, Türkiye'nin gündemine oturdu. Rus iş insanı Arbi Alaudinov, boşandığı eşi Alla Alaudinov ve oğlu Akhmed Alaudinov'u, şirketin yüzde 95'lik hissesini ele geçirmeye çalışmakla suçladı.

Sabah Gazetesi'nden Yusuf Özdemir'in haberine göre, Alaudinov, 2005 yılında inşa ettiği otelin yüzde 95'ine sahip olduğunu ve sadece yüzde 5'ini eski eşine ve oğluna verdiğini belirtti. Ancak, eski eşi ve oğlu, sahte evraklarla yönetim kurulu toplantısı yaparak hisseleri ele geçirdiklerini iddia etti. Alaudinov ise bu iddiaları reddederek, eski eşinin yakın zamanda tanıştığı Medina Kaykharova'ya yüzde 45'lik hisseyi bedelsiz olarak devrettiğini öne sürdü.

antalya-crowne-plaza.jpg

MİLYARLIK SERVETİN SAHİBİ KİM OLACAK?

80 milyon euroyu bulan bu devasa servetin sahibi kim olacak sorusu, yargının vereceği karar ile netleşecek. Alaudinov, eski eşi ve oğlunun şirketin tamamını ele geçirmeye çalıştığını ve kendisini haksız yere suçladığını belirtirken, eski eşi ise Alaudinov'un yeni eşine yaptığı hisse devrini yasal bulmadığını savunuyor.

"SAHTE EVRAKLARLA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI" İDDİASI

Alaudinov'a göre, eski eşi ve oğlu, sahte evraklarla yönetim kurulu toplantısı yaparak şirketin kontrolünü ele geçirmeye çalıştı. Bu iddia, davada en önemli tartışma noktalarından biri olacak.

"YENİ EŞİNE YÜZDE 45 HİSSE DEVRİ YAPILDI" İDDİASI

Alaudinov'un yeni eşi Medina Kaykharova'ya yüzde 45'lik hisseyi bedelsiz olarak devrettiği iddiası da davada önemli bir yer tutuyor. Eski eş Alla Alaudinov, bu devrin yasal olmadığını ve oğlunun şirketin yönetim kurulu başkanı olarak atanmasını talep ediyor.

YARGININ KARARI MERAKLA BEKLENİYOR

Milyarlık bir servetin konu olduğu bu davada yargının vereceği karar, hem taraflar hem de kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak:Sabah