7 kişiyi öldüren sahte içkiler, Bulgaristan'dan getirilmiş

7 kişiyi öldüren sahte içkiler, Bulgaristan'dan getirilmiş
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 7 kişinin ölümüne ve 15 kişinin hastanede tedavi görmesine neden olan sahte içkilerin, Bulgaristan'dan getirildiği ortaya çıktı. Deposunda 74,5 litre sahte içki, 102 litre etil alkol ele geçirilen M.D., "İçkileri Bulgaristan'dan, tanımadığım kişiden aldım. Ben satıcı değilim kullanıyorum" dedi.

Çorlu'da, perşembe gününden itibaren satın aldıkları sahte alkolden içerek, zehirlenip, hastanelere başvuranlardan Pakistan uyruklu Ikhlague Hussam, Emin Kırcaali, Mehmet Pamukçu, Sadık Akın Usal, Altuğ Oktay ve Nurcihan Engin ile Turan Vardı yaşamını yitirdi. Turan Vardı'nın cansız bedeni, il dışına akraba ziyaretine giden ailesi tarafından eve döndüklerinde bulundu. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, evde pet şişelerde sahte içkiler ele geçirdi. Yapılan kontrolde, Vardı'nın da sahte içkiden hayatını kaybettiği belirlendi. Sahte alkolden zehirlenerek, Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılanlardan hala 8'i entübe 15 kişinin tedavisi sürüyor. 

4 şüpheli tutuklandı 

Bulgaristan'dan getirdikleri sahte içkileri Çorlu'da büfelere sattıkları gerekçesiyle yakalanan ve emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Metin Dobrucalı ile büfeciler Cengiz Girgin, Vedat Vatansever ve Kudret Uygur, çıkarıldıkları Sulh Ceza Mahkemesi'nde, 'Ağırlaştırılmış kasten yaralama' suçundan tutuklandı.

Cumartesi günü Hüseyin Coşkun ve Süleyman Malkoç'un tutuklanmasının ardından sahte içkiyle ilgili tutuklu sayısı da 6'ye yükseldi.

'Bulgaristan'dan aldım'

Kurduğu depodan sahte içkileri büfelere sattığı iddia edilen Metin Dobrucalı, içkileri Bulgaristan'dan tanımadığı kişiden aldığını ve isteyene verdiğini söyledi. Deposunda 74,5 litre sahte içki, 102 litre etil alkol ele geçirilen Metin Dobrucalı'nın, "İçkileri Bulgaristan'dan, tanımadığım kişiden aldım. Ben satıcı değilim kullanıyorum. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. 

Gözaltındaki şüphelilerden büfe işletmecisi Kudret Uygur da sahte içkileri kendisi gibi büfeci olan Cengiz Girgin'den aldığını öne sürdü. Kudret Uygur, "Ben içkileri satıyordum. Cengiz Girgin'den aldım ve sattım" dedi. Büfeci Cengiz Girgin'in ise "Sahte içkileri Metin Dobrucalı'dan alıp büfemde satıyordum" dediği öğrenildi. 

Polis, yaptığı çalışmada, sahte içkilerin 0,5 litreliğinin 20 liradan piyasaya sürüldüğünü belirlendi.

 

Kaynak:DHA

Etiketler :