7 kişinin öldürüldüğü Konya katliamının ardından Meram Müdürü'nün görev yeri değiştirildi

7 kişinin öldürüldüğü Konya katliamının ardından Meram Müdürü'nün görev yeri değiştirildi
Konya'nın Meram ilçesinde bir aileden yedi kişinin katledilmesinin ardından soruşturma derinleşirken ilçe emniyet müdürü Mehmet Akbaba'nın görevi ihmal ettiği gerekçesiyle görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Konya Meram İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba'nın 15 Ağustos'ta görev yerinin değiştiğini söyleyen avukat Abdurrahman Karabulut, "Hem Dal hem de Dedeoğulları ailesi olaylarında görevi ihmal ettiği gerekçesiyle gerçekleşen bir olay. Yaşanan olaylar için çok önemli bir gelişme. Çünkü ailelerin taleplerine rağmen yeteri kadar koruma tedbiri almadılar" diye konuştu.

Karabulut, Akbaba'nın olay yeri incelemesi sırasında olayı farklı yere çektiği gerekçesiyle tepki gösterdiğini belirtirken "İdari soruşturma sonucu görev yeri değiştirildi. Daha da görevden alınacak polisler var, soruşturma derinleşiyor" dedi. Görevden alındığı bilgisini Konya Valiliği'nden aldığını söyleyen Karabulut, olayın aydınlatılması gerektiğine dikkat çekti. 

2021'de Meram İlçe Emniyet Müdürlüğüne atanan Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, temmuz ayında 3. Sınıf Emniyet Müdürü olmuştu.

Görev yeri değiştirilen Emniyet Müdürü'nün, Çumra İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden dördü kadın 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan Mehmet Altun, silahlı saldırı sonrası Dedeoğlu ailesinin evini de ateşe vermişti.