7 kentte çok sayıda yerleşim yeri karantinaya alındı

7 kentte çok sayıda yerleşim yeri karantinaya alındı
7 kentin bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulaması başlatıldı.

Koronavirüse (Covid-19) yakalanan vaka sayılarının artmaya devam etmesinin ardından bugün de çok sayıda kentte yerleşim yerinde karantina uygulandı.

Antalya'da Varlık Mahallesi'ndeki 10 daireli apartmanda yaşayan 3 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle, binadakilerin 14 gün sürüyle karantinada tutulmasına karar verildi. Giriş çıkışa kapatılan binanın çevresine güvenlik şeridi çekildi, polis ekipleri nöbet tutulmaya başladı. Testleri pozitif çıkan 3 hastanın, Antayla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Muratpaşa ilçesinde de 5 katlı bina karantinaya alındı.

Siirt'in Baykan ilçesinde bir köy karantinaya alındı. İlçeye bağlı Obalı köyünde görevli bir güvenlik korucusunun Covid-19 testinin pozitif çıkması ve bazı asker ve güvenlik korucularında da semptom görülmesi üzerine bölgede 14 günlük karantina uygulanması kararlaştırıldı. Köye 30 Haziran'a giriş ve çıkış yasaklanırken, sağlık ve jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi Zafer Mahallesi'nde 14 ev karantinaya alındı. Karantina süresince mahalleye giriş çıkışların kolluk kuvvetlerince kontrol edilmesine karar verildi. Mahalle sakinlerine virüsün İzmir'den yakınının asker uğurlama töreni için gelen kadından bulaştığı iddia edildi.

Kayseri'de 3 katlı apartman karantinaya alındı.

Bitlis'te Bölükyazı köyündeki bir evin geçici süreyle karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Şanlıurfa'da 1 mahalle, 1 çiftlik ile 19 bina karantinaya alındı. Öte yandan, Haliliye ilçesindeki bir kuaför ile Birecik, Suruç, Siverek, Eyyübiye ve Viranşehir ilçelerindeki 5 binada uygulanan karantina ise sona erdi.

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı kırsal Gökçe ve Ortaköy mahallelerinde artan koronavirüs vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla mahallelerin bazı alanları karantinaya alındı.

Etiketler :