7.5 büyüklüğünde deprem uyarısı yapan Ahmet Ercan hangi il için 'Kent büyümemeli' dedi? Ünlü deprem uzmanından kritik sözler

7.5 büyüklüğünde deprem uyarısı yapan Ahmet Ercan hangi il için 'Kent büyümemeli' dedi? Ünlü deprem uzmanından kritik sözler
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'de illerde beklenen deprem büyüklüklerini açıklamaya devam ediyor. Ercan, son paylaşımında Zonguldak, Yalova ve Yozgat için uyarı yaptı. Zonguldak odaklı büyük bir deprem beklenmediğini belirten Ercan, özellikle Yalova için 7.5 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı ve 'Kent büyümemeli' dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından gün gün illerde beklenen deprem büyüklüklerini açıklayarak uyarıyor.

Ercan, son paylaşımında Zonguldak, Yalova ve Yozgat'a dikkat çekti.

Ercan'ın uyarıları şöyle:

Zonguldak ilinin gelecekte görebileceği en büyük deprem; <5,0. Zonguldak, doğusundaki Bartın kırığı ile güneyindeki Kuzey Anadolu Kırığının sarsıntılarını alır. Ancak Zonguldak odaklı büyük bir deprem beklenmez. Deprem güvenli illerimizdendir.

Şu illerin gelecekte görebileceği en büyük deprem; Yalova;M6,4, Yozgat;<M5,7. Yalova M7,5’luk deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan/yakın etki alanları içindedir.Yerleşim yeri ise yüksek deprem ile uçkun(heyelan) duyarlıdır. Kent büyümemeli.

Yozgat, konum olarak deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinden biridir.

Etiketler :