Oyuncu Olmak İstedi Bir Mesaj Attı Dolandırıldı!

Oyuncu Olmak İstedi Bir Mesaj Attı Dolandırıldı!
65 yaşındaki Recep C. isimli bir vatandaş küçüklüğünden beri hayali olan oyunculuk için bir adım atmak istedi. İnternette bulduğu bir ajansa 'Oyuncu olmak istiyorum' mesajını atan Recep C.'nin başına gelmeyen kalmadı.

İstanbul Beykoz'da yaşayan 65 yaşındaki Recep C. yıllardır oyuncu olmak istiyordu. Hayalinin peşinden gitmek isteyen Recep C. internette ajanslar araştırmaya başladı. Bir oyunculuk ajansı bulan Recep C. o numaraya "Oyuncu olmak istiyorum" diye mesaj attı.

Recep C. attığı o mesajın ardından hayatının şokunu yaşadı. Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre ajansın yetkilisi olduğunu söyleyen bir kadın "Bizi 7-8 kez aramışsınız. Sizin bize 1850 lira borcunuz var. İlk 400 lirayı ödeyin, bu hesap kapansın. Bu masrafı 5 dakika içinde ödemeniz gerekiyor" dedi.

1.webp

Korku ve endişeye kapılan Recep C. söylenen miktarı hesaba attı. Ancak kadın bir kez daha arayıp "1450 lira ödemeniz gerekiyor. Siz parayı gönderin, biz 15 dakika içerisinde iadesini yaparız" şeklinde konuştu.

Bu parayı da hesaba yatıran Recep C. kadının üçüncü aramasından sonra dolandırıldığını anlayarak savcılığa başvurdu.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılık, şüphelinin borcu olduğunu iddia ederek müştekiyi kandırdığı ve toplamda 1850 lira menfaat temin ettiğini belirterek şüpheli 24 yaşındaki Aymelek D'.nin "Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Etiketler :