6 Şubat Depremini Günler Öncesinden Haber Vermişti! Deprem Kahininden Türkiye İçin Yeni Korkutan Tahmin

6 Şubat depremine dair bölgeye dair önceden uyarılarda bulunan Frank Hoogerbeets'ten Türkiye için yeni bir uyarı geldi. 'Deprem Kahini' olarak adlandırılan Hoogerbeets, iki bölgeye işaret ederek 6 büyüklüğünde bir depremin olabileceğini belirtti.

Geçmişteki isabetli tahminleriyle bilinen deprem bilimcisi Frank Hoogerbeets, Türkiye için yeni bir uyarı paylaştı.

6 Şubat 2023 depreminden üç gün önce "Bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak" diyen ve haklı çıkan Hoogerbeets, 18 Nisan 2024'te Tokat'ta gerçekleşen depremi de doğru tahmin etmişti.

Şimdi ise Deprem Kahini olarak adlandırılan Hoogerbeets, sosyal medya hesabından Türkiye'yi de ilgilendiren bir paylaşım gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'DE 2 BÖLGEYE İŞARET ETTİ!

Paylaşımında 5 noktayı işaretleyen Deprem Kahini, Tokat ve Hatay bölgelerine dikkat çekti.

Hoogerbeets, "İşaretli gölgeler yaklaşık değerdir" diyerek takipçilerini uyardı. Türkiye’de yuvarlak içine alınan bölgelerde Adana, Hatay çevresi ve Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi yer alıyor.

deprem-kahini.jpg

SSGEOS’in resmi internet sayfasında son haritayı yaklaşık değerler üzerinden verdiğini belirtti. Açıklama şu şekilde yapıldı:

"Sismik bağlantılı olabilecek anormallikleri tespit etmek için deniz seviyesine yakın atmosferdeki elektrik yükünü ölçer. Anomaliler, Dünya'nın ekseninin dönüşüyle ve dünya üzerine çizilen ince kırmızı çizgi olan ekliptik düzlemiyle bağlantılıdır. Potansiyel bölgeler, mor renkle işaretlenmiş yaklaşık değerlerdir."

deprem-kahini-2.jpg

6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Fotoğrafın altına yapılan Türk kullanıcılar yorum yaptı. Bir vatandaş "Ne kadar güçlü olmasını bekliyorsunuz? Bahsettiğiniz bölgede yaşıyorum" diye sordu. Frank Hoogerbeets ise "Büyük olasılıkla M 6'ya kadar" ifadelerine yer verdi.

11-001.png

TAHMİNLERİ BİLİM DÜNYASINDA TARTIŞMA KONUSU

Hoogerbeets'in tahminleri, bilim camiasında da bazı kesimler tarafından tartışma konusu oldu. Hoogerbeets'in kullandığı yöntemlerin bilimsel dayanağı olmadığına dair görüşler olsa da geçmişte yaptığı bazı doğru tahminler, kamuoyunda büyük ilgi ve tartışmaya neden oldu.