6 İlde 'Mahzen-9' Operasyonu: Organize Suç Örgütleri Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde eş zamanlı düzenlenen "Mahzen-9" operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini ve 54 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada İzmir, Kayseri, Manisa, Muğla, Diyarbakır ve Erzincan'da polis ekiplerinin çalışması sonucunda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj, fuhşa teşvik, silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini belirtti.

Yerlikaya, "Mahzen-9" operasyonlarında 6 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda; İzmir'de Hasan Keser, Kayseri'de Barış Şengül (Yılanlar), Manisa'da Ömer Çakır, Muğla'da Yakup Çabuk (Çabuklar), Diyarbakır'da Oğuz Sorguç (Yurt Dışı Firar) ve Erzincan'da Necat Koç'un liderliğini yaptığı 6 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı.

Operasyonlar sırasında elebaşları da dahil olmak üzere organize suç örgütü üyesi 54 şüpheli yakalandı. Aziz milletimize duyurulur ki, ne kadar büyük olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Operasyonlarımız, gün doğarken de batarken de kararlılıkla devam edecek.

Kaynak:DHA

Etiketler :