32 Bebeğin Bulunduğu Odada 1 Bebek Yatağında Ölü Bulundu! Çelişkili Açıklamalar O İhtimali Akla Getiriyor

32 Bebeğin Bulunduğu Odada 1 Bebek Yatağında Ölü Bulundu! Çelişkili Açıklamalar O İhtimali Akla Getiriyor
Kastamonu’da, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evinde kalan bir bebek, yatağında ölü bulundu. Yetkilileri konuya ilişkin bilgi vermekten kaçınıyor... Müfettiş raporları ise çok sayıda bebeğe yetersiz personelin bakmakla yükümlü olduğunu ortaya koyuyor...

Berfin Funda AÇIKBAŞ

Geçen 28 Mart günü Kastamonu’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evinde kalan bebek, yatağında ölü bulundu. Emzirilmek istenilen bebeğin annesi tarafından yatağında hareketsiz bulunduğu kaydedildi. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar sonrası Kastamonu Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu’na sevk edilen sağlık ekipleri, bebeğin yaşamını yitirdiğini belirledi. Bebek, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı.

YETKİLİLER BİLGİ VERMEYİ REDDETTİ

Bebeğin, kesin ölüm sebebini ortaya koyacak rapora ilişkin bilgi verilmedi. Çocuğun kimlik bilgileri de, tedbir amaçlı paylaşılmadı. Konuyla ilgili iletişime geçmeye çalıştığımız Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu yetkilileri ise konuya ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

32 BEBEĞE 2 GÖREVLİ BAKIYOR!

Konuya yakın kaynaklar ise 32 bebeğin bulunduğu bölümde yalnızca 2 görevlinin bulunduğunu söyledi. 32 bebeği idare etmekle görevli olan yalnızca iki görevlinin olduğu bilgisi müfettiş raporlarına yansımıştı. Personel azlığı tepki çekse de kurum yönetiminin daha fazla personel alınmasını istemediğine işaret ediyor.

BAKANLIK: BAKICI ÖLÜ BULDU

Konuya ilişkin tepkilerin büyümesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Kastamonu’da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ö. Ö bebek, doğumunun ardından ailesinin talebi üzerine 15.02.2024 tarihinde kuruluşumuza teslim edilmiştir. Kuruluşumuza kabulünden önce hastanede yapılan kontrollerde bebeğin sağlıklı olarak dünyaya geldiği bilgisi edinilmiş, kurum bakımı altındayken de her türlü sağlık kontrolü hastane ve sağlık personelimiz tarafından titizlikle gerçekleştirilmiştir.
27.03.2024 tarihinde bakıcı tarafından bebeğin durumunun iyi olmadığının görülmesi üzerine hemşire çağırılmış ve ilk müdahale kuruluşumuzda yapılmıştır. Ardından 112 Acil Sağlık ekibi ivedilikle kuruluşa gelmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek kurtarılamamıştır. Bebeğin kesin vefat sebebinin otopsi sonucuyla belli olacağı sağlık ekiplerince kuruluşumuza iletilmiştir. Söz konusu olaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan vefatın derin üzüntüsünü paylaşarak, sürecin yakından takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız"
ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık açıklaması ise, bebeğin ölü bulunmasına ilişkin ise dikkat çeken bir çelişkiyi ortaya koydu. Yerel basında, bebeğin annesi tarafından bulunduğu bilgisi yer aldı. Bakanlık açıklamasına göre ise, bebek bakıcı tarafından bulunmuş.