3 ilde FETÖ operasyonu: 11 gözaltı

3 ilde FETÖ operasyonu: 11 gözaltı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu gerçekleştirdi. Çeşitli örgütsel vazifeler üstlendiği belirlenen aktif kamu personelleri ve farklı meslek gruplarından 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 11 kişi gözaltına alındı.

11 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonlarda yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Mardin ve Erzurum'da bu sabah saat 06.00'da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, örgütün kripto haberleşme programı "Bylock" kullanıcısı olan ve hakkında daha önce etkin pişmanlık hükümleri kapsamında itirafçı beyanı bulunan ve çeşitli örgütsel vazifeler üstlendiği belirlenen, aralarında avukat, kamudan ihraç mühendis, öğretmenler ile aktif kamu personelleri ve farklı meslek gruplarından olan 13 şüphelinin yakalanmasına yönelik, eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Düzenlenen adres baskınlarında 13 şüpheliden 11'i gözaltına alındı. Şüpheli adreslerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülürken, 2 kişiyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

DHA

 

Etiketler :