12 Mayıs 2024
İstanbul 18 °C
Halk TV Canlı Yayın

3 Avrupa Ülkesi Kapıları Türkiye'ye Kapattı! Vize Başvurusu Yapılamıyor

3 Avrupa Ülkesi Kapıları Türkiye'ye Kapattı! Vize Başvurusu Yapılamıyor
Son yıllarda Türk vatandaşlarına yönelik Schengen başvurularındaki ret oranları tarihin en yüksek seviyelerine ulaşırken, bazı Avrupa ülkeleri randevuların tamamen dolduğunu belirterek, Türkiye'ye vize başvurularını Mayıs sonuna kadar kapatmış durumda.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkeleri ile olan siyasi ilişkilerindeki gerilimlerin yanı sıra, son yıllarda para karşılığı satılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıklarının sayısındaki artış, Schengen vizesi başvurularına büyük darbe vurmuş durumda.

Yüzde 20'ye yaklaşan ret oranı ile Türkiye, Avrupa'dan tarih boyunca en fazla ret yediği başvurusu takvimini geçirirken, yaşananlara rağmen AB ülkelerine yönelik talep kesilmiş değil.

TÜRKİYE'DEKİ FİYATLAR VATANDAŞLARI AVRUPA'YA İTİYOR

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ortamı nedeniyle, restoran ve kafeler başta olmak üzere tatil köyleri, pansiyon ve otellerin bulunduğu birçok işletme mal ve hizmet bedellerinde rekor seviyelerde artışa giderken, yerli turistler bu duruma Avrupa'ya giderek tepki gösteriyor.

pasaport2.jpgYaşanan kur şoklarına rağmen Avrupa ülkelerindeki mevcut fiyatların Türkiye'ye kıyasla uygun olduğunu belirten vatandaşlar, Schengen vizesine başvuruda bulunurken, kötü haber 3 Avrupa ülkesinden geldi.

BU ÜLKELERE HAZİRAN AYINA KADAR BAŞVURULAMAYACAK

İspanya, İtalya ve Almanya, yoğun vize başvuru talepleri nedeniyle ilerleyen haftalarda hiçbir boşluk olmadığını göstererek Mayıs ayının sonuna kadar yeni randevuları kapattı. Avrupa'ya gitmek isteyen vatandaşlar, daha uygun randevu tarihi veren ülkelerin listesini merak ederken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik kısa süreli vize uygulaması da yeni başvuruların yığılmasına neden oluyor.

pasaport3.webpSchengen Bölgesi'nde bulunan ülkeler, Türk vatandaşlarına genel olarak yalnızca 2 aylık süreyle vize verirken, bu vizeleri yenilemek isteyen vatandaşların talepleri de yeni randevu alınmasını imkansız hale getiriyor.