29 Ekim resepsiyonunda ortaya çıktı! Saray lisanssız Windows kullanılıyor...

29 Ekim resepsiyonunda ortaya çıktı! Saray lisanssız Windows kullanılıyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 29 Ekim resepsiyonunda 4 ayrı noktaya canlı bağlantı yapmıştı. İşte o bağlantıda bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Erdoğan'ın Yarbay Ağmış’la yaptığı bağlantıda “Windows’u etkinleştir” yazdığı görüldü. Peki bu ne demek? İşte cevabı...

Cumhurbaşkanı konuşmasının bir bölümünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde görev yapan askerleriyle dijital bağlantı yapıldı.

Bağlantılarda tüm askerler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladığını belirten mesajlarını iletti.

Fakat konuşmalar sırasında bir ayrıntı gözlerden kaçmadı. Deniz Yarbay Engin Ağmış’la yapılan bağlantıda ekranın sağ alt köşesinde “Windows’u etkinleştir” yazdığı görüldü. Söz konusu yazı Windows’un lisanssız bir şekilde kullanıldığı bilgisayarlarda çıkıyor.

saray-001.jpg

Aynı konu geçen yıl yine Cumhurbaşkanlığı’nın bir etkinliğinde gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya özel yayınında "Gençlik ve Teknoloji Buluşması" ismindeki programda yaptığı sunu sırasında yine aynı ifadelerin yazdığı görülmüştü.

Erdoğan'ın konuşma yaptığı kürsünün arkasında yer alan ekrana yansıtılan bilgilerin yer aldığı bilgisayarda kullanılan Windows’un deneme sürümü olduğu yazıyordu.

“Windows’u etkinleştir” yazan ekran sosyal medyanın da gözünden kaçmadı. TAI gibi bir kurumda gerçekleştirilen teknoloji buluşmasında tam sürüm Windows’un kullanılmaması eleştiri konusu oldu.