21 Yıldır Sahiplerini Bekliyorlardı... Kimine Ölen Yakınından Geldi, Kimi Daha Doğmamıştı

21 Yıldır Sahiplerini Bekliyorlardı... Kimine Ölen Yakınından Geldi, Kimi Daha Doğmamıştı
PTT'nin 2002'de yaptığı “Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektup Kampanyası” çerçevesinde yazılan mektuplar sahiplerine ulaştırılıyor. O mektupları alan kişiler duygusal anlar yaşıyor. Kimisi henüz hayatta olmayan çocuğuna mektup yazdı, kimisi şimdi hayatta olmayan yakınından mektup aldı.
21 yıldır sahiplerini bekliyorlardı... 100. yıla mektuplar duygulandırdı... Kimine ölen yakınından geldi, kimi henüz doğmamıştı - Resim: 1

Cumhuriyet'in 100. yılına yazılan mektuplar 29 Ekim'de sahipleriyle buluşmaya başladı. PTT, bu kampanyası ile geçmişten geleceğe köprü kurmayı ve gelecek nesillere miras bırakılacak anlamlı bir hatıra oluşturmayı amaçladı.

Vatandaşlar kampanya kapsamında 2002'de yazdıkları mektupları, 21 yıl sonra teslim edilmek üzere PTT'ye emanet etti. Şirkete teslim edilen mektuplar, Cumhuriyet'in 100. yılında sahiplerine iletilmek üzere muhafaza edildi.

21 yıldır sahiplerini bekliyorlardı... 100. yıla mektuplar duygulandırdı... Kimine ölen yakınından geldi, kimi henüz doğmamıştı - Resim: 2

Kampanya, insanların geçmişteki günlük yaşamlarını, düşüncelerini ve duygularını geleceğe taşıyarak sevdiklerine bir miras bırakmalarını sağlıyor.

Ayrıca kampanyayla vatandaşlara geleceğe dair umutlarını ve hayallerini ifade etme olanağı verilirken, vatandaşlar, mektup yazdıkları sevdiklerine olan sevgi ve vefa duygularını dile getirme fırsatı buldular.

Bu amaçla PTT'ye, 21 yıl önce teslim edilen her bir mektup "zaman kapsülü" niteliği taşıyor. Mektupları teslim alanlara geçmişe bir pencere açma imkanı sunuluyor.

Kendisine gelen mektupları paylaşan kişilere sosyal medyadan gelen yorumlarda, kurgu hazırladıklarını iddia edenler oldu. Bunun üzerine bu konuda çıkan haberler paylaşıldı.

21 yıldır sahiplerini bekliyorlardı... 100. yıla mektuplar duygulandırdı... Kimine ölen yakınından geldi, kimi henüz doğmamıştı - Resim: 4

İşte o mektuplar:

"2002'DEN MEKTUBUNUZ VAR"

"Bugün gelen kargom hepsinden çok çok farklı... Anne ve babamın 21 sene önce ben 2 yaşındayken, bana yazmış olduğu mektup... O yıl kargolanmış, 2023'te bana gelmesi için 21 yıldır PTT'de bekliyormuş. Hatta getiren kurye de çok şaşırmış. '2002'den mektubunuz var' diyor.