21 Saniye Video Çekti 34 bin 303 TL para cezası yedi

İstanbul Maltepe'de cadde üzerinde lüks otomobiliyle drift yaptığı videoyu sosyal medyadan paylaşan M.A, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sosyal medyada paylaştığı 21 saniyelik video için 34 bin 303 TL para cezası yedi 2 ay da ehliyetine geçici olarak el konuldu.

Maltepe Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerinde Maserati marka lüks otomobiliyle drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren ve 21 saniyelik bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşan araç sürücüsü M.A., Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sürücü M.A'ya 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 47/1-C (Trafik işaret levhalarına uymamak) maddesinden 690 TL, 47/1-D (Trafik güvenligi ve düzeniyle ilgili kurallara uymamak) maddesinden 690 TL, 67/1-D (Herhangi bir zorunluluk olmaksızın,karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi ) maddesinden 32.233 TL, 73/A (Kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanmak) maddesinden 690 TL olmak üzere toplamda 34.303 TL idari para cezası kesildi.

Sürücü belgesine 60 gün süre ile geçici olarak el konulan M.A, 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' maddesinden de işlem yapılmak üzere Küçükyalı Şehit Mehmet Emin Aydın Polis Merkezi'ne götürüldü.