2024 YKS Tercih Maratonu Başladı: Nasıl Tercih Yapılır? Son tarih en son ne zaman?

2024 YKS Tercih Maratonu Başladı: Nasıl Tercih Yapılır? Son tarih en son ne zaman?
2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar için tercih heyecanı başladı. YKS tercihleri için gerekli olan 2024-YKS Tercih Kılavuzu da yayımlandı. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM'nin resmi web sitesinden gerçekleştirebilecekler. YKS tercih ekranı açıldı mı, ve tercih süreci ne zaman sona erecek? İşte merak edilen tüm detaylar..

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçları 17 Temmuz'da açıklandıktan sonra, üniversite adayları için tercih dönemi bugün başladı. Tercih listelerini hazırlayan milyonlarca üniversite adayı, beklenen bu günün geldiğini gördü. Adaylar, "YKS tercihleri başladı mı, saat kaçta başlıyor ve ne zaman bitiyor?", "YKS tercih ekranı açıldı mı?" gibi soruların yanıtlarını arama motorlarında sorguluyor. Toplamda 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için adaylar, tercihlerini 2 Ağustos'a kadar yapabilecekler.

2024-YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

2024-YKS tercih dönemi için gerekli olan Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. Adayların tercih yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemeleri önemlidir. Tercihlerini kılavuzda yer alan bilgiler doğrultusunda yapmaları, yerleşme şanslarını artıracaktır.

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI MI? YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

YKS tercihleri, 25 Temmuz 2024 Perşembe günü başladı ve 2 Ağustos 2024 Cuma günü saat 23:59'a kadar devam edecek.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR

YÖK Atlas'ta bulunan "Lisans / Önlisans Tercih Sihirbazı" ve "Meslek Atlası" modüllerinin yanı sıra "Üniversitelerimiz", "Lisans / Önlisans Atlası", "Mezun Başarı Atlası", "Net Sihirbazı" ve "Tercih Listem" gibi çeşitli araçlar da adayların hizmetindedir. “Üniversite Seç” bölümüne üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarını görebilirsiniz. “Program Seç” kısmına ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girerek, bu programları sunan üniversiteleri bulabilirsiniz.

YKS TERCİH HAKKI KAÇ TANE

YKS tercihlerinde adaylar en fazla 24 tercih yapabilirler. Tercihler yapılırken, adayların ilgi alanlarını göz önünde bulundurarak en çok istedikleri programları listelemeleri önerilir. Ayrıca, tercih listesinde yer alacak programların sıralaması, adayın istek sırasına göre düzenlenmelidir. Kazanıldığında kaydolmak istenmeyen programlar tercih listesinde bulunmamalıdır.