2023'te En Hızlı Unutulan Siyasetçi: Gözlerdeki Işıltı

2023'te En Hızlı Unutulan Siyasetçi: Gözlerdeki Işıltı
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi çok hızlı unuttuk. Nebati artık yalnızca sosyal medyada hatırlanıyor.

Yeni yılın ilk günü başladı. Geçen yılın en çok konuşulan konuları bu yılın gündemi olacak mı merak konusu. 1 Ocak - 15 Aralık 2023 tarihlerinde 30 bini aşkın çevrimiçi mecrada yayımlanan 65,9 milyon haberi analiz eden B2Press, dijital basının 2023 özetini açıkladı.

nebati2.jpg

Bir önceki yıla kıyasla haber sayısında gözle görülür azalma yaşayan eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında 2022'ye göre yüzde 73 azalışla 82 bin 509 haber yapıldı.

nebati11.jpg

KİMDİR?

Nureddin Nebati 57 yaşında, Şanlıurfalı ve İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu. Aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans, Kocaeli Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora yaptı. İş hayatında tekstil ve akaryakıt istasyonu işletmeciliği ile uğraştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 30 Haziran 2012’deki 4. Olağan Kongresi’nde partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 2011 seçimlerinde İstanbul’dan, Haziran 2015 seçimlerinde Şanlıurfa’dan, Kasım 2015 seçimlerinde de tekrar İstanbul’dan milletvekili seçildi. Partide Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı olarak Türkiye ekonomisinin başına geçen Nebati, en çok şu diyaloğuyla hatırlanıyor:

Nebati: “Rakam vermeyeyim şimdi. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz gözlerimde?”

Sunucu: “Orada o sevinci görüyorum ama rakamları duymayı isterim. Ekonomi rakam işi.”

Nebati: “Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi, beklenti işi. Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır.”