2021 yılında 90'lar gündemi: Mehmet Ağar'dan Peker'in videolarına ilk yorum

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarda suçlamalar yönelttiği eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ilk kez konuştu. Gazeteci Timur Soykan, Ağar'ın açıklamalarına ilişkin değerlendirme yaptı.

Organize suç örgütü Sedat Peker'in kaçtığı Dubai'den yayınladığı videolarda eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar hakkında iddialarda bulundu. Peker'in Bodrum Yalıkavak Marina'ya çöktüğünü iddia ettiği Mehmet Ağar iddialara Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşarak yanıt verdi. 

Halk TV'de Can Coşkun ile Haber Masası'na katılan gazeteci Timur Soykan, tartışmalara ilişkin, "AKP'nin hedefi 2023 yeni Türkiye iken kendimizi 1990'larda bulduk. Aynı isimler, aynı konular yine Azerbaycanlı iş insanları, onlarla yine aynı isimlerinin bağlantısını yaşıyoruz bugün." dedi. 

Soykan şöyle konuştu: 

Sedat Peker'in en temel suçlamalarından birisi Bodrum Yalıkavak Marina'daki Azerbaycanlı bir iş insanına ait marinaya çökülme iddiası. 2007'de Türkiye'ye yatırımlar yaptıktan sonra Erdoğan'ın isteği ile Türk vatandaşı olduğu söyleniyor. Bilal Erdoğan'ın ve kardeşine ait gemileri kiraladığı iddiası da var bu kişi için. Bir yandan da siyasetle de teması olan kişi. Mehmet Ağar'la da çok yakınlar. Kendi şirketi içerisinde Mehmet Ağar'a da bir ofis veriyor şirketinde ve bu yakınlığı da hiç saklamıyorlar.

Sonra 2014'te Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar'ı bir şube müdürü yapıyor. Marina ile ilgili. 2016'da da şirketi devrediyor Azerbaycanlı başka şirketlere. Bir yıl sonra da dava açıyor, çok düşük bedel ile şirketi benden aldılar diye. Bir süre sonra ise FETÖ'cü suçlaması ile tutuklanıyor. 1 yıl cezaevinde kalıyor. Yargılanırken emniyet sorgusunda, "Mehmet Ağar, benim eski çalışanlarım ve ortaklarım bana kumpas kurdu. Oraya çöktüler" diyor. 

Ağar'ın açıklamalarındaki en dikkat çekici noktayı belirten Soykan, şunları söyledi: 

Ağar, "Biz burada olmasak, mafya buraya çöker" diyor. Eski bir İçişleri Bakanı bunu söylüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bakanlığı, polisi yok mu? Mehmet Ağar'ın olmadığı yere mafya mı çökebiliyor Türkiye'de? Bu akıllara durgunluk veren bir söylem.

Mübariz Mansimov şu iddialarda bulunuyor. "Beni Fetullah Gülen ile tanıştırmaya Mehmet Ağar götürdü. Ben de Erdoğan ailesinden izin alıp, gittim" diyor. Mehmet Ağar da diyor ki, "Hayır, ben onun 10 kez gittiğini biliyorum" diyor. 

Mansimov tutuklandıktan sonra Mehmet Ağar, Bodrum Yalıkavak Marina'nın yönetim kurulu başkanı oldu. Ağar da açıklamasında, "Ben rica üzerine burada bulunuyorum" diyor. "Devlet beni istediği zaman yargılayabilir" diyor. Demek ki bu ülkede mafya böyle büyük bir marinaya çökebiliyor. Mehmet Ağar açıklamasında Peker'in adını hiç anmıyor. Anmadığı gibi pek çok soruya yanıt vermiyor. Sadece marina ile ilgili sorulara yanıt veriyor.

'Son kozlarını oynuyor'

Sedat Peker'in asıl konuşmasının nedeni tasfiye edilmesi. Peker'in açıklamalarından şunu çok net görebiliyoruz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Peker'i yurt dışından almak için ciddi bir baskı kurmuş. Sedat Peker açıklamalarında, "Bana Nisan'da döneceksin sana itibarını geri vereceğiz" diyerek devlet içinde hala bağlantılarının olduğunu ima ediyor. Son kozlarını oynuyor. 

 

Etiketler :