2 Kişinin Öldüğü Kazada İETT Şoförü İçin İstenen Ceza Belli Oldu

İstanbul Bahçelievler'de direksiyon başında uyukladığı İETT otobüsü ile durakta bekleyenlere çarparak 2 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan şoför için 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep edildi.

Bahçelievler'de, İETT şoförü Sefer Baldan’ın otobüsle durağa dalarak 2 kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılandığı davada, mütalaa açıklandı.

Savcı Baldan’ın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapsini talep etti.

ŞOFÖR ASLİ KUSURLU

Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda, Sefer Baldan’ın asli kusurlu olduğunu, hayatını kaybeden 2 kişinin ise kusursuz olduğunu belirtti.

YORGUN VE DİKKATSİZ OTOBÜS KULLANDI

Duruşma savcısı mütalaasını açıkladı. Mütalaada savcı şoför Sefer Baldan’ın yorgun ve dikkatsiz bir biçimde otobüsü kullandığı, bu durumun elektronik sistem tarafından fark edilip uyarılmasına rağmen sefere devam ettiği belirtildi. Seyir halindeyken uyukladığı, yolcular tarafından uyarılmasına rağmen araç kullanmaya devam etmesi nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek otobüs durağına daldığı anlatıldı.

ŞOFÖRÜN 22 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcı mütalaasında, otobüs şoförü Sefer Baldan’ın "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep edildi.

DURUŞMA SAVUNMA İÇİN ERTELENDİ

Mahkeme heyeti Sefer Baldan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet sanık avukatının mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebini kabul ederek duruşmayı erteledi.

Etiketler :