17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler Avcılar’da anıldı

17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler Avcılar’da anıldı
Gölcük Depremi’nin İstanbul’da en fazla etkili olduğu ve 246 can aldığı Avcılar’da acı 19’uncu yıldönümünde tazelendi. Yüzlerce kişi ellerinde meşalelerle Deprem Anıtı’na kadar yürüyerek kırmızı karanfil bıraktı.

Gölcük Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’un Avcılar ilçesinde anma programı düzenlendi. Anma etkinlikleri, Zübeyde Hanım Evlendirme Dairesi Salonu’nda gerçekleştirilen ve afete karşı hazırlıklar ile deprem bilincinin ele alındığı bilgilendirme toplantısıyla başladı.

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Toplantının ardından katılımcılar, araç trafiğine kapatılan Marmara Caddesi boyunca meşaleler eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş, Avcılar’da depremde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan Deprem Anıtı önünde sona erdi.

Depremde yaşamını yitiren 246 kişinin adının yer aldığı anıtın önünde düzenlenen tören, 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Törende duygusal anlar yaşanırken, anmaya katılan vatandaşlar, mumlar yakarak anıtın önüne karanfiller bıraktı.

Etkinlikte, deprem gerçeğinin unutulmaması ve olası afetlere karşı toplumsal farkındalığın artırılması gerektiği vurgulandı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi