15 Temmuz töreninde 'AKP il başkanı' krizi

15 Temmuz töreninde 'AKP il başkanı' krizi
Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl tedbirler kapsamında gerçekleştirilen 15 Temmuz törenlerinde, İstanbul Valiliğinin düzenlediği anmada kriz çıktı.

Etkinliğe siyasi partilerin il başkanları davet edilmedi. Ancak AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’ın anmaya katılması sonrası CHP ve İYİ Parti il başkanları duruma tepki gösterdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda 15 Temmuz resmi törenlerine davet edilir ve il başkanlığımız adına katılım sağlanırken, bu yıl pandemiden ötürü sınırlı katılım nedeniyle siyasi partilerin davet edilmediği bilgisi ulaşmışken konuya dair Sn. Ali Yerlikaya bir açıklama yapacaktır sanırım” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise, “Hiçbir il başkanı davet edilmemişken yalnızca iktidar partisinin il başkanı davet edildiyse; bu durumu ve ayrımcılığı en sert şekilde kınıyorum. Eğer il başkanı, davet edilmediği yere gittiyse, yorum yapmaya çok da gerek yok” tepkisini dile getirdi.

Etiketler :