15 Dakika Geç Kalınca Sınava Alınmadılar

Türkiye genelinde yapılan KPSS sınav oturumlarına geç kalan adaylar sınava alınmadı.

Bugün Türkiye genelinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) Genel Yetenek - Genel Kültür oturumu büyük bir gerginlikle başladı. Sınavın başlama saati olan 10.15'ten önce sınav merkezlerinin kapıları kapanırken, zamanında gelmeyen adaylar sınav salonlarına alınmadı.

80708-1.jpg

GEÇ KALANLAR SINAVA ALINMADI

Ülke genelinde 1 milyon 470 bin 487 adayın başvurduğu sınavda, 120 soruluk oturum için adaylara 130 dakika cevaplama süresi verildi. Ancak Avcılar Merkez Mahallesi'ndeki Abdulkadir Uztürk Ortaokulu'nda ve Avcılar Sabancı 50.Yıl Anadolu Lisesi'nde bazı adaylar, sınavın başlamasından kısa bir süre önce gelmelerine rağmen kapıların kapanması nedeniyle içeri alınmadı.

NAVİGASYON HATASI BAŞINI YAKTI

Abdulkadir Uztürk Ortaokulu'nda, aracının bozulması sebebiyle minibüsle yoluna devam eden bir aday, 2 dakika geç kaldığı için sınav salonuna alınmadı. Diğer bir aday ise navigasyon hatası nedeniyle yanlış adrese yönlendirildiğini belirterek sınav binasına geç ulaştı ve içeri alınmadı.

80708-2.jpg

Benzer şekilde Avcılar Sabancı 50.Yıl Anadolu Lisesi'nde de bir aday, yanlış adrese gitmesi nedeniyle geç kaldı ve kapıdan içeri alınmadı. Diğer bir aday ise uzun süre görevlilere yalvarmasına rağmen sınav salonuna giremedi.

Sınav öncesinde zamanında sınav merkezlerinde olmanın ve kapı kapanma saatine uymak gerektiğinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Adaylar, sınav saatinden önce belirtilen kapı kapanma kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Kaynak:DHA