14 il daha 'kırmızı' oldu: Mavi tek il kaldı

14 il daha 'kırmızı' oldu: Mavi tek il kaldı
Çok yüksek riskli il sayısı bir haftada 25’ten 39’a yükselirken düşük riskli tek il olarak Şırnak kaldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerdeki 100 bin kişide haftalık vaka sayısı ortalamasını geçtiğimiz cumartesi günü açıkladı.  Haritaya göre, 39 il tamamen kırmızıya döndü. Tüm Türkiye’de tek mavi, il ise Şırnak oldu. 

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan şu değerlendirmede bulundu:

"Pandeminin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyoruz. Şu anda 3. dalgaya dönülüyor. İller tedbirlerini artırmalı. Yerel önlemler daha ön planda olmalı. Toplu kısıtlamalar yapmak çok zor. O nedenle yerel karar vericilerin iller bazında ciddi önlemler almaları gerekiyor. Aksi halde toplu kısıtlamalar yine hayatımıza girer"

Prof. Dr. Levent Akın ise, "Hangi il hangi renkteyse, Bakanlığın belirlediği tedbirleri alması gerekiyor. Mutant virüs çok hızlı yayılıyor. Örneğin cumartesi-pazar sokağa çıkma yasağı, restoranlarda alınacak tedbirler, cenaze törenleri gibi tedbirler, kırmızı olan il bazında devreye girmeli. İller bu konuda muktedir. Sonuçta yetkileri var ve diyebilirler ki ‘Ben şu renkteyim şu tedbirleri alıyorum.’ Bu çok önemli" değerlendirmesinde bulundu. 

 

Etiketler :