12. Sınıf Öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, 11,3 Milyon Liralık Bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nü Kazandı

12. Sınıf Öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, 11,3 Milyon Liralık Bursla Harvard Üniversitesi Fizik Bölümü'nü Kazandı
Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, Harvard Üniversitesi'nden yıllık 88 bin dolar tam burs kazandı. Sıla, kuantum kaos üzerine araştırma yaparak, insansız hava aracı tasarlayarak bilimsel çalışmalara katkı sağladı...

İstanbul Üsküdar Amerikan Lisesi son sınıf öğrencisi Sıla Nur Yorulmaz, Harvard Üniversitesi'nden tam burslu kabul aldı. Sıla, Harvard'tan yıllık 88 bin dolarlık (2 milyon 816 bin Türk lirası) tam burslu erken kabul aldı.

Sıla, kuantum kaos üzerine bir makale yazdı ve çok amaçlı insansız hava aracı tasarımı yaptı. Karbondioksit emilimini maksimize eden filtre üzerine de çalıştı. Harvard Üniversitesi, Sıla'ya yıllık 88 bin dolar (2 milyon 833 bin TL) burs verecek. Ayrıca ekstra masraflar için 2 bin dolar ek ödeme yapacak.

screenshot.png

LİSEDE DE BURSLU OKUDU

Öğretmen anne ve babanın tek çocuğu olan Sıla, ilk ve ortaokulu Bursa'da okudu. Üsküdar Amerikan Lisesi'ni kazanınca annesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. UAA'da da burslu okudu. Sıla, "3 yıldır UAA ARC'nin organizasyon ekibinin başındayım. STEM & Buds organizasyonunda ortaokul öğrencilerine mentörlük yaptım. Maddi imkânları kısıtlı öğrencilere Türkçe ve matematik dersi verdim." dedi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLADI

Sıla, fizik profesörü ile kuantum kaos üzerine araştırma yaptı. Bu araştırmaya dayanan bir makale yazdı. BİLSEM'de insansız hava aracı tasarımı ve karbondioksit emilimini maksimize eden filtre çalışmaları gerçekleştirdi. Mezun olduktan sonra kuantum bilgisayarlar üzerine araştırmalar yapmayı hedefliyor. Kuantumun potansiyelini insanların hayat kalitesini artırmak için kullanmak istiyor.

BAŞARISINI OKULUNA BORÇLU

Sıla, "Üsküdar Amerikan öğrencisi olmak hem akademik hem de sosyal olarak avantaj sağladı. İlgi alanlarımı keşfetmemi sağlayan kulüpler ve etkinlikler beni hayatla iç içe bir birey yaptı. Öğretmenlerime ve yurt dışı üniversite danışmanlarıma minnettarım." dedi.

OKULUNDAN TAM DESTEK

Üsküdar Amerikan Lisesi, Sıla Nur'un başarı hikayesi ile gurur duyuyor. Sıla, okulunun kendisine her zaman destek olduğunu söyledi. Okulu, Sıla'nın başarısını kutladı ve güzel haberlerin devamını beklediklerini belirtti.

20240328silahab.jpg