100 yıllık zeytinliklere beton için kıydılar

100 yıllık zeytinliklere beton için kıydılar
AKP iktidarın zeytinlik kıyımı devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 100 yıllık zeytinlikleri altı bin lira karşılığında söktürdü. Zeytinliklerin yerine de beton gelecek.

Uzmanların en sağlıklı yağ olarak gösterdiği zeytinyağına yurttaş ulaşamaz oldu. Vatandaş yüzlerce liralık zeytinyağını markette görünce kafasını çevirir hale geldi.

Dünyada sayılı iklim koşullarında yetişen zeytinlikler ise AKP iktidarın talan uğramaya devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Balıkesir Edremit'teki sekiz bin metrekarelik zeytinliğe kıydı.

48 dairelik dört blok inşası için aralarında 100 yaşına ulaşmış 115 zeytin ağacının bazısı söküldü bazısı da altı bin lira karşılığında kesildi.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; “kat karşılığı yapım ihalesi” düzenleye müdürlük, "Uygun olan ağaçların sökülerek başka bir alana dikilmesi; durumu, mevsim koşulları ve diğer nedenlerle dikimi müsait olmayan ağaçlar için de ağaç başı 6 bin TL’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ödenmesi" açıklamasında bulundu.

100-yillik-agaclara-6-bin-tlye-kiydilar.jpg
Öncesi ve Sonrası

Zeytinliğe kıyım ihalesi 3 Mart 2023'te düzenlendi. Kimin kazandığı açıklanmadı. Uydu görüntüleri ile kıyım gözler önüne serildi.