10 ilde okullar ne zamana kadar tatil? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

10 ilde okullar ne zamana kadar tatil? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?
Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketi sebebiyle birçok ilde eğitime ara verilmişti. Enkaz çalışmalarının devam ettiği deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak sorusu ile ilgili araştırmalar devam ediyor. 10 ilde okullar ne zaman kadar tatil? Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle okulların açılacağı tarih birçok ilde değişiklik gösterdi. Eğitimin ara verildiği bölgelerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer önemli açıklamalarda bulundu. 10 ilde okullar ne zaman açılacak? Sorusu da böylece yanıt bulmuş oldu. Peki, 2023 Okullar ne zamana kadar tatil?

Deprem bölgesinde (10 ilde) okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından Türkiye genelinde depreme ara verilmişti. 71 ilde eğitim 20 Şubat’tan itibaren normale dönerken deprem olan bölgelerde henüz okullar açılmadı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesindeki 10 ilde okulların 3 kategoride açılacağını duyurdu.

Özer yaptığı açıklamada "Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz" dedi.

Okullar ne zamana kadar tatil?

Özer, Gaziantep ve Osmaniye'de de eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzattıklarını açıkladı."10 ilimizi 3 kategoriye ayırdık. Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibariyle eğitim ve öğretime başlıyoruz. Gaziantep ve Osmaniye'de eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzattık. Hatay'da ise okul açılış tarihi 27 Mart'a kadar uzatıldı."

Etiketler :