'1 Milyon Dolar' İddiası Yalan Çıktı: Meğer AKP Kılıçdaroğlu'nu Sollamış!

'1 Milyon Dolar' İddiası Yalan Çıktı: Meğer AKP Kılıçdaroğlu'nu Sollamış!
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Facebook reklamlarına son 1 ayda bir milyon dolar harcadığı iddia edildi. Teyit.org ise iddianın yalan olduğunu ortaya çıkardı. Teyit.org'un araştırmasına göre meğer AKP İstanbul İl Başkanlığı 26 Mart-24 Nisan tarihleri arası 1 milyon 91 bin TL harcama yapmış.

Sosyal medyada son günlerde yer alan iddialardan birisi de Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Facebook reklamları için 1 milyon dolar harcağıydı.

Teyit.org bu iddianın asılsız olduğunu ortaya çıktı. Teyit.org'da yer alan bilgilere göre 26 Mart-24 Nisan 2023 tarihleri arasında en fazla reklam veren ve harcama yapan hesap, AKP İstanbul İl Başkanlığı. İstanbul İl Başkanlığı 1 milyon 91 bin 67 Türk Lirası harcama yapmış.

İkinci sırada AKPi yer almış. Partinin bu tarihler arasındaki toplam harcaması 790 bin 270 Türk Lirası. Üçüncü sırada yer alan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise reklam için 561 bin 981 Türk Lirası harcamış.

Listede Kılıçdaroğlu ise beşinci sırada. Kılıçdaroğlu’nun 26 Mart-24 Nisan 2023 tarihleri arasında Facebook reklamları için 377 bin 488 Türk Lirası harcadığı görülüyor.