'Zincir marketler Tarım Kredi'nin fiyatlarını referans alsın'

'Zincir marketler Tarım Kredi'nin fiyatlarını referans alsın'
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Zincir marketler referans fiyatı oluştururken bugün kendilerine Tarım Kredi'nin fiyatlarını referans alsınlar" çağrısında bulundu. Vatandaşa da seslenen Ağaoğlu, "Fiyatlar daha da düşecek. Bu nedenle fazla almasınlar" dedi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, Tarım Kredi’ye ait Kooperatif Marketler’de 30 temel gıda ürününde bugün yapılan indirimlerin diğer marketlere örnek oluşturması gerektiğini belirterek, “Diğer zincir marketler de referans fiyatı oluştururken bugün kendilerine Tarım Kredi Kooperatifleri’nin fiyatlarını referans alsınlar. Hatta onunla yarışsınlar” dedi.
Ağaoğlu, “Ama ilk referans noktası Tarım Kredi Kooperatifi marketleri olmalıdır. Burada çok ucuz ürünler var, vatandaş acele etmesin” dedi.


'Vatandaş toplu alım yaparak hata yaptı'


Ağaoğlu, vatandaşlara toplu alımdan kaçınma uyarısında bulunarak, “Genel olarak ortalama yüzde 13-15 bandında bir indirim görüyoruz burada. Ama sıvı yağ, en çok tükettiğimiz beş litrelik ayçiçek yağı 163 lirayken, 147 liraya düşmüş ve maalesef reyonlarda kalmadı” dedi.
“Sabah erken saatlerde, mağaza açılmadan kuyruk olan vatandaşlar hiç istemediğimiz, yapmamaları gereken şeyi yaptılar” diyen Ağaoğlu, “O yapmamaları gereken şey, toplu alım. Ucuz buldular. Ama vatandaşlar arz talep dengesini kendi aleyhlerine olacak şekilde zorladılar” diye konuştu.


'İhtiyaçtan fazlasını alıp fiyatlarını artırmayın'


Ağaoğlu, “Vatandaşlara sesleniyorum; bu fiyatlar daha da düşecek, indirim yapılan ürün çeşitleri daha da artacak. Bu nedenle fazla almasınlar azar azar alsınlar. İhtiyaçlarından fazla almaları piyasada fiyatların yükselmesine yol açabilir” ifadelerini kullandı.