Yüzde 49 Zam Alan Asgari Ücretlinin Günlük Kazancı Belli Oldu

Yüzde 49 Zam Alan Asgari Ücretlinin Günlük Kazancı Belli Oldu
Önceki akşam açıklanan zamla birlikte asgari ücret 17 bin 2 TL'ye yükseltildi. Asgari ücretli bir çalışanın günlük kazancı da belli oldu.

2024 yılı asgari ücretiyle ilgili alınan karar Resmi Gazete'de duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, asgari ücretli çalışanların bir günlük iş ücreti 666 lira 75 kuruş olarak belirlendi. Geçtiğimiz günlerde, işçilerin alabileceği en düşük maaş yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL'ye çıkarılmıştı.

asgari.jpg

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında üç kez toplandıktan sonra Külliye'deki üçüncü toplantısının ardından 2024 asgari ücretini yüzde 49 artırarak 17 bin 2 TL olarak belirledi. Komisyonun bu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda şu ifadelere yer verildi:

"4857 sayılı İş Kanunu'nun 39'uncu maddesi ve Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 522'nci maddesi gereğince iş sözleşmesi ile çalışan her türlü işçinin asgari ücretini belirleme görevine sahip olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık'ta başladığı çalışmalarını 27 Aralık'a kadar sürdürdü ve toplamda 3 toplantı gerçekleştirdi.

asgari1.jpg

Günlük ücret, yapılan 3 toplantı sonucunda bir günlük normal çalışma karşılığı olarak 2024 yılı için 666 lira 75 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca, asgari ücret desteği 700 Türk Lirası olarak devam etme önerisi, işçi temsilcilerinin muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi."

Etiketler :