Yurt dışı harcına zamda tepkiler geri adım attırdı!

Yurt dışı harcına zamda tepkiler geri adım attırdı!
Yurt dışına çıkışlarda ödenen harcın 3 bin liraya kadar yükseltilmesi gündemde. Kamuoyunda büyük tepki gelince AKP düzenlemede geri adım attı ve kararı erteledi

AK Parti kaynakları, yurt dışı çıkış harcının artırılmasıyla ilgili düzenlemenin şimdilik ertelenmesi ve yeni bir rakam veya düzenleme üzerinde çalışılması gerektiğini belirtti.

Şu an 150 lira olan harcın ekonomik koşullarla uyumsuz olduğunu dile getiren kaynaklar, toplumsal hassasiyetleri dikkate alarak bir artırım yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Özellikle öğrenciler, hac ibadeti için yurtdışına çıkanlar ve sınır ticareti yapanların bu artırımdan muaf tutulması önerisi gündeme geldi.

AK Parti'nin önceki olarak düşündüğü 3 bin liralık harç miktarının doğru olmadığını vurgulayan kaynaklar, konunun önümüzdeki hafta yapılacak kabine toplantısında detaylı bir şekilde değerlendirileceğini ve son kararın bu değerlendirmeler sonrasında netleşeceğini belirttiler. Ekim ayına kadar bu düzenlemenin rafa kaldırılması da bir alternatif olarak değerlendiriliyor.