Yılın en çok satılan aracı Renault'nun o modeli oldu: Golf'ü bile solladı

Yılın en çok satılan aracı Renault'nun o modeli oldu: Golf'ü bile solladı
Renault Grubu, 2024'ün ilk yarısında rekor kar açıkladı. Dacia, Avrupa'da en çok tercih edilen 10 marka arasında yer alırken, Sandero modeli ise tüm satış kanallarında lider oldu.

Sandero, 2017 yılından bu yana Avrupa’nın en çok satan kişisel kullanıma yönelik aracı olmasına rağmen, bu yıl ilk kez genel satış lideri oldu. Renault Group, 2024 yılının ilk yarısında rekor bir karlılık açıkladı. Dacia Avrupa’nın en çok satan 10 markası arasında yer alırken, Sandero tüm kanallarda en çok satan otomobil oldu.

ea2e06b5bc.webp

Renault Group CEO'su Luca de Meo,

“Bu rekor sonuçlar, Renault Group ekiplerinin son yıllarda yaptığı önemli çalışmaların meyvesidir. Maliyetleri düşürme ve ticari politikamızı değer üzerine odaklama çabalarımız, bu şirketin son 30 yılda sahip olduğu en iyi ürün yelpazesine yansıyor. Yalnızca geleneksel performans iyileştirme araçlarını uygulamakla kalmadık, aynı zamanda şirketin bir zamanlar altın yıllarını yaşamasını sağlayan yenilikçi düşünce yapısıyla da yeniden buluşturduk.

cee8ebd43c.webp

Birkaç aydır Avrupa'nın en ilerici otomotiv şirketi olma yolunda dönüşümümüzü hızlandırıyoruz. Bu dönüşüm sürecinde 5 odaklı işletme, yatay ve ekosistemsel bir yaklaşım, tedarik zincirimizin güçlendirilmesi, temel süreçlerin optimizasyonu (“hafiflik hızı” programı), her seviyede ve tüm değer zincirlerinde yapay zekanın yaygınlaştırılmasına odaklandık. Bunlar Renault'un yeni sırrının temel bileşenlerini oluşturuyor. Esneklik, çeviklik ve yenilikçilik, performansın iyileştirilmesini ve verimli sermaye tahsisini desteklemeye devam ediyor. Ve en önemlisi de şu: Renault Group’un çalışanları bu dönüşümü gerçekleştirmeye kendilerini adamış durumda. Bu, tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratmayı körükleyen bir tutku” dedi.

Kaynak:halktv.com.tr