Yatırımcılarını sevindiren gelişme! Borsanın güçlü şirketi otomotiv sektörüne giriyor

Yatırımcılarını sevindiren gelişme! Borsanın güçlü şirketi otomotiv sektörüne giriyor
Halka arz olan ünlü teknoloji firması otomotiv sektörüne adım atacağını açıkladı. Üreteceği araçların seri üretim tarihleri de açıklandı.

Borsa İstanbul'un önemli firmalarından Reeder Teknoloji, elektrikli araç üretimiyle ilgili dikkat çeken bir duyuru yaptı.

Otomotiv sektörüne gireceğini açıklayan şirket, satışa sunacağı ilk elektrikli aracını da açıkladı. reEV Classical'ın Türkiye'deki pilot üretiminin tamamlandığı öğrenildi. Reeder CEO'su Uygar Saral, yurt dışı sertifikalı ilk hazır elektrikli aracın testlerine başladıklarını açıkladı.

reeder-1.webp

SERİ ÜRETİM TARİHİ DE BELLİ OLDU

Saral, seri üretim için tarih verdi. Ağustos 2024'te seri üretime geçmeyi planladıklarını açıklayan Saral, yatırımcılarını da sevindirdi.

GELECEK PROJELERİ DE DİKKAT ÇEKTİ

Elektrikli araç projesinde üst segment araçlarına dair de bilgi verildi. Gelecek projelerinden biri olan reeV Max tipi araç, üst segment olarak düşünülüyor. Bu modelin seri üretimine Eylül 2024 itibariyle başlanması bekleniyor. Firma CEO'su Saral, yüzde 80 yerlilik hedefleri olduğunu da açıklayarak dünyanın en büyük 13. otomotiv üretici ülkenin Türkiye olduğunu ve fiyat kalite odaklı çalıştıklarını anlattı.

thumbs-b-c-fc3e26056668a6f32802f6c67ea18160.jpg

3 FARKLI ARAÇ SATILŞA HAZIR

Uygar Saral yaptıkları çalışmalar neticesinde 'reEV Classical', 'reeder Fancy' ve 'reeV Max' marka araçların neredeyse satışa hazır olduğunu da ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi