Yapılan Küçük Bir Virgül Hatası Dev Şirketin Hisse Değerini Yüzde 70 Artırdı

Yapılan Küçük Bir Virgül Hatası Dev Şirketin Hisse Değerini Yüzde 70 Artırdı
Lyft'in mali raporunda küçük bir yazım hatası, bu hafta hisse senedi fiyatında %70'lik bir artışa neden oldu. Raporda 2024'te %0,5'lik marj yerine %5'lik marj artışı öneren bir yazım hatası vardı. Hata düzeltilene kadar yatırımcıları heyecanlandırdı ve hisse senedi fiyatı fırladı.

Mali raporda yapılan küçük bir yazım hatası, dev şirketin hisse değerini bir anda %70 artırdı. Neyse ki hata kısa sürede düzeltildi ama olan olmuştu.

Lyft CFO'su Erin Brewer'ın hatayı açıklamasıyla fiyatlar normale döndü.

Yine de hata olmasa bile kazanç raporu Lyft için iyi bir haberdi ve hisse senedi fiyatı %35 civarında bir artış yaşadı.

Lyft CEO'su David Risher hatanın sorumluluğunu üstlendi ve "bu kötü bir hataydı ve benim yüzümden oldu" dedi. Lyft 2019'daki ilk halka arzından bu yana en iyi gününü yaşadı. Mali rapor, çeyrek için gelirin geçtiğimiz yıla göre %4 artışla 1,22 milyar dolara çıktığını gösterdi.

2020-06-17-image-22.webp

İyi haber ise, bu düzeltmeye rağmen, Lyft 2019’daki ilk halka arzından bu yana en iyi gününü yaşadı. Mali rapor, çeyrek için gelirin geçtiğimiz yıla göre yüzde dört artışla 1,22 milyar dolara çıktığını gösterdi. Risher “harika bir çeyrek” geçirdiklerini belirtti.

Elektronik tablodaki küçük yazım hatası, araç paylaşımı devinin tek endişesi değil. Binlerce Lyft ve Uber sürücüsü, daha iyi ücret ve daha güvenli çalışma koşulları talebiyle bir greve başlıyor. Grevdeki işçiler, temel olarak ABD’nin on büyük havalimanı çevresinde toplanmış durumda, ancak grevin yalnızca birkaç saat sürmesi planlanıyor.