Yapı Kredi'ye Sürpriz Talip! Dev Banka Satın Alma Konusunda Israrcı

Yapı Kredi'ye Sürpriz Talip! Dev Banka Satın Alma Konusunda Israrcı
First Abu Dhabi Bank, Yapı Kredi Bankası ile Türkiye'de hisse alımı görüşmelerinde; diğer Körfez bankaları da Türkiye'yi potansiyel büyüme pazarı olarak değerlendiriyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük bankası olan First Abu Dhabi Bank'ın (FAB), Türkiye'de Yapı Kredi Bankası ile hisse alımı konusunda görüşmelere başladığı belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre, FAB'a yakın kaynaklar, görüşmelerin erken aşamada olduğunu ve şu anda değeri 241,6 milyar lira (7,6 milyar dolar) olan Yapı Kredi'yi satın alma olasılığının birkaç aydır değerlendirildiğini aktardı.

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Kaynaklara göre, müzakereler hâlâ ön aşamada ve FAB'ın Yapı Kredi'yi satın alması konusunda kesin bir anlaşma sağlanmadı. FAB, Yapı Kredi ve Türk bankanın çoğunluk sahibi Koç Holding A.Ş.'nin temsilcileri ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

59945.webp

FAB TÜRKİYE'DE BİRDEN FAZLA BANKAYLA GÖRÜŞÜYOR

FAB'ın Türkiye'de birden fazla bankanın sahibiyle görüşme yaptığı da belirtildi. Bu görüşmelerin detayları hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

KÖRFEZ BANKALARININ TÜRKİYE İLGİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haziran ayında Körfez bölgesini ziyaret etmesinin ardından, FAB Türkiye'deki varlıklarla ilgilenen son Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait banka oldu. Daha önce Dubai Islamic Bank, TOM Group'tan %20 hisse alacağını açıklamıştı.

Türkiye'nin coğrafi yakınlığı, bankacılık sistemine aşinalığı ve 85 milyondan fazla nüfusuyla büyüme potansiyeli sunması sebebiyle, Körfez bankaları Türkiye'yi önemli bir pazar olarak görüyor. BAE'de faaliyet gösteren 54 banka ise 9,5 milyonluk ülkeye hizmet veriyor.

151928.webp

Geçmişte Dubai merkezli Emirates NBD, Denizbank'ı 2,8 milyar dolara satın almıştı. Ayrıca Suudi ve Kuveytli bankalar da uzun süredir Türkiye'de bulunuyor. National Commercial Bank ve Kuwait Finance House gibi büyük bankalar, Türkiye'deki bankacılık sektöründe etkin konumda bulunuyorlar.

Yapı Kredi ise Türkiye'nin yedinci büyük kredi kuruluşu olup, ülkenin en büyük iş ve sanayi grubu Koç Holding'in bir parçası konumunda. Körfez'deki bankalar, Türkiye'nin büyümek için umut verici bir pazar olduğunu düşünerek, bu tür yatırımlarla ilgilenmeye devam ediyorlar.

Etiketler :