Emekliye İkinci Bir Zam Geliyor!

Emekliye İkinci Bir Zam Geliyor!
Yandaş gazeteci Cem Küçük, katıldığı canlı yayında “En azından en düşük maaş alan emekli için acilen bir el atılması gerekir" diyerek edindiği kulis bilgisini açıkladı. Emeklilere o tarihte bir zam daha yapılacağını açıkladı.

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği 6 aylık enflasyon farkının belli olmasının ardından, maaşlara yüzde 24,73 zam yapılacağı kesinleşti. Ancak emekliler kök maaş sorununa bir çözüm bulunmasını bekliyor.

gfvb.jpg

Emekli maaşları Ocak ayında yapılan son düzenleme ile yüzde 49,25 memur zam oranına eşitlenmesine rağmen yapılan eşitleme 10 bin TL’yi yükseltmemişti. Emekliler ise kök maaş sorununu çözülmesini bekliyor.

Emeklinin ham maaşı olarak adlandırılan kök maaş hesaplamasında aylık bağlama oranı katsayısının düşürülmesi ile maaşlar arasında farklar oluşmasına ve 10 bin TL’ni altında kök maaşlarını oluşmasının ana sebebi oluyor.

Emekliler ise maaşlarına yapılacak olan zamdan kök maaştan dolayı yansımayacağını ifade ediyor. Kök maaşı 8 bin TL olan bir emeklinin yüzde 24,73 zamda maaşı 9 bin 978 TL’ye gelecek. Bu kapsamda 10 bin TL en düşük emekli maaşının altında kalacak.

ytrhg-001.jpg

CEM KÜÇÜK DUYURDU

Yandaş gazeteci Cem Küçük, katıldığı canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin edindiği kulis bilgisini paylaşarak, o tarihte bir zam daha geleceğini açıkladı.

Soruna uzman kişilerden de değerlendirmeler geliyor. Soruna ilişkin bir değerlendirme de Cem Küçük'ten geldi. Küçük, kök maaş sorununa ilişkin en düşük emekli maaşıyla ilgili tarih vererek bir zammın daha geleceğini duyurdu.

Küçük, “En azından en düşük maaş alan emekli için acilen bir el atılması gerekir. 2025 Ocak ayında bir düzeltme yapacaklar. Ancak şu anda en karanlık andayız” dite konuştu.

Etiketler :