WSJ’den Zelenski iddiası: Abramoviç'i listeye eklemeyin

WSJ’den Zelenski iddiası: Abramoviç'i listeye eklemeyin
Wall Street Journal’da yer alan haberde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin, ABD Başkanı Biden’dan, Rus milyarder Abramoviç'in “Rusya ile arabuluculuk yapabilir” gerekçesiyle yaptırım listesine alınmamasını istediği iddia edildi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde Rus milyarder Roman Abramoviç'in Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmelerde konu edildiği bildirildi.

Habere göre Zelenski, Putin’le arasında arabuluculuk yapabilme potansiyeli dolayısıyla ABD’den Abramoviç'i yaptırım listesine almamasını istedi. Beyaz Saray bunun üzerine yaptırım listesini hazırlayan Hazine Bakanlığına ulaşarak listede Abramoviç'in ve şirketlerinin yer almamasını sağladı.

AB ve İngiltere tarafından yaptırım listesine alınan Abramoviç'in ABD’nin yaptırım listesinde yer almamasının Zelenski’den Biden’a gelen bu taleple ilişkili olduğu kaydedilen haberde, Abramoviç'in halihazırda böyle bir arabuluculuk görevi üstlenip üstlenmediğinin ise bilinmediği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Beyaz Saray ve Hazine Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD yönetimi, AB ile koordineli şekilde önceki hafta çok sayıda Rus oligarka yaptırım kararı almış ve bu kişilerin mal varlıkları dondurulmuştu.